Berenklauw

|   Laatste wijziging

De reuzenberenklauw of Perzische berenklauw komt in de Benelux als exoot voor. Het is een plant uit Zuidwest-Azië die in de 19e eeuw als tuinplant in Europa is geïntroduceerd. De plant kan wel 4 meter hoog worden en bloeit met vele witte schermen. Het sap van de plant kan op de huid nadat er zon op heeft geschenen enorme blaren veroorzaken die na genezing donkere vlekken als litteken achterlaten. Op de foto de scherm van de uitgebloeide bloem.

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Berenklauw”

  1. Er zijn meerdere soorten bereklauw. Hebben ze allemaal die nare eigenschap? En zo niet, welke soorten wel en welke niet?

    Ik weet wel dat ik ‘vroegâh’ die dingen wel geplukt heb (ze hebben van die mooie holle stengels) maar heb er nooit blaren aan overgehouden

  2. Cafetaria
    Beste WfvN, ik heb vroeger een shaorma zaak gehad achter cafe bosch, dus ik weet wel waar ik het over heb.

    ===========

    We hebben het hier overduidelijk over een plant (en dus niet over een snack).
    Er wordt een serieuze vraag gesteld.

    P.s.: je kan even een tijdje niet meedoen hier, omdat je, ook na een attentie daarvoor, herhaaldelijk andere namen aanneemt en off-topic reageert.

  3. ??

    Ik mis even iets. Ik stel een vraag (aan wie me dan ook maar antwoord kan geven). Hoe zit dat nou met de verschillende soorten bereklauw die er schijnen te zijn. Zijn ze allemaal van die blarenveroorzakers? Ik heb dus de indruk dat er ook soorten zijn (of mogelijk planten die erop lijken) die niet die nare eigenschap zijn.
    Meer zeg ik niet, ook niet minder.

    Maar ik begrijp dus dat jij in ieder geval minder prettige aanvaringen hebt gehad met een in ieder geval vervelende soort?

    ==========

    Zie reactie hiervoor.
    On-topic!

  4. Als jullie de tekst beter hadden gelezen kon je zien dat het hier gaat om de Reuzenberenklauw ook wel Perzische Berenklauw genoemd en de foto is gemaakt langs de Westerveldse Aa!!! 😉 🙂

  5. mmmmmmmmmmm
    Het is net hoe je er naar kijkt 😛 (en hoeveel je op hebt) 8) 8)
    Ik bedoelde het vnl fototechnisch :-* maar Ank is weg?

  6. Arjan, ik weet niet precies wat je bedoelt maar de achtergrond is gewoon de achtergrond zoals die was, aan de overkant van het water staan bomen dus dat is de achtergrond maar ik heb uiteraard scherpgesteld en belicht op de Berenklauw.

Reacties zijn gesloten.