HC Zwolle Dames 1 verliest in Wageningen

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De eerste wedstrijd na de winterstop is voor HC Zwolle dames 1 niet goed verlopen. Het sterkste damesteam van Zwolle verloor met 4-3 in Wageningen.

De Zwollenaren speelden hun eerste wedstrijd na de winterstop tegen Wageningen. Dankzij een treffer van Melissa Jansen konden de Blauwvingers de eerste speelhelft met een remise afsluiten. In het derde kwart wist Yara Vis HCZ op 1-2 voorsprong te brengen. Ook in het vierde kwart trof Vis opnieuw het doel van de tegenstander. Het mocht echter niet baten. Wageningen won uiteindelijk met 4-3 in eigen huis. Dit mede dankzij twee strafballen.

Dames 1 van HC Zwolle staat na twaalf gespeelde wedstrijden met twintig punten op een vierde plek in poule A van de overgangsklasse. Dit is het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveau’s zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Zondag speelt dames 1 om kwart voor één ’s middags thuis tegen de Gooische Hockey Club. Het hockeycomplex van HC Zwolle is te vinden aan de Luttekeweg 5 op sportpark Het Hoge Laar.