Automobilist rijdt 35 jaar zonder rijbewijs

Foto van auteur

Zwolle – Een 66-jarige automobilist is dinsdag op de A28 bij Zwolle tegen de lamp gelopen toen de politie constateerde dat hij al 35 jaar geen rijbewijs bezat. Bovendien reed de man te hard en was hij onder invloed van alcohol. De Drent is met drie bonnen op de trein naar Emmen gezet, meldt het Korps Landelijke Politiediensten woensdag.

Het rijbewijs van de inwoner van De Kiel was in 1973 verlopen. Te arm om het te verlengen, stuurde de man het document op naar het stadhuis in Den Haag. Hij verklaarde altijd in de auto van zijn ex te rijden. De man toerde dinsdag met 160 kilometer per uur over de snelweg, waar de maximale snelheid honderd kilometer bedraagt. Hij blies na zijn aanhouding 505 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man zei in geen enkele politiesysteem voor te komen omdat hij ‘goudeerlijk’ zou zijn. De politie hield de auto achter op het bureau, waar de eigenaresse de wagen kan ophalen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Automobilist rijdt 35 jaar zonder rijbewijs”


  1. Beste Mus,
    De brave man was ooit wel geslaagd.
    We hebben onlangs nog kunnen lezen dat de prijzen van het verlengen van het roze papiertje vaak veel te prijzig is.
    Wel kwalijk vindt ik het promilage en het feit dat de medische check niet is gebeurd.

  2. In Duitsland hebben ze het wat dat betreft goed geregeld… Door rood rijden is daar geen verkeersovertreding, maar poging tot doodslag.

    Zoiets zouden ze hier ook voor moeten rekenen!

Reacties zijn gesloten.