Zwolse theaters biedt livestream bij voorstellingen zonder publiek

Foto van auteur

Zwolle – Zwolse theaters blijft de komende weken een podium bieden aan theater en muziek. Het theater is de mogelijkheden aan het verkennen om in ieder geval tot en met 31 maart het publiek via andere wegen in aanraking te brengen met theater, muziek en kunst.

Vanwege de richtlijnen met betrekking tot het coronavirus worden alle voorstellingen en evenementen de komende weken geannuleerd en is het niet mogelijk om met grote groepen in de theaterzalen bijeen te komen.

Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters: “Natuurlijk zorgen we allereerst dat we de richtlijnen die zijn opgesteld volgen. Maar we voelden ook meteen: geen toegangspoort zijn tot dans of toneel, debat en ontmoeting – dat kan niet. Het laten zien van kunstvormen en de urgentie van makers om verhalen te vertellen, moet niet gesmoord worden. Wij blijven de wereld van onze bezoekers groter maken, ook nu de voorstellingen fysiek niet door kunnen gaan in de zalen. Theater verrijkt ons leven, juist ook in deze verwarrende tijd.”

Zwolse theaters gaat van een aantal concerten of voorstellingen registraties laten zien of een livestream vertonen van artiesten die op dat moment bij Zwolse theaters spelen zonder publiek. Ook wil het theater gesprekken, lezingen en ontmoetingen met makers en kunstenaars organiseren in Café Foyé in Schouwburg Odeon. Deze programma’s kunnen gevolgd worden via een livestream op de website en de social mediakanalen van Zwolse theaters.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om voor zoveel mogelijk voorstellingen een nieuwe datum in de toekomst te vinden. De eerste voorstellingen zijn al verplaatst. Het concert van BLØF wordt verplaatst naar september en het theatercollege van Thomas Erdbrink zal in juni gaan plaatsvinden.

Zwolse theaters volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid en gemeente Zwolle met betrekking tot het coronavirus. Daardoor zijn ze genoodzaakt om per direct de voorstellingen en concerten tot en met 31 maart te annuleren. Bezoekers die kaarten hebben gekocht voor een voorstelling in deze periode, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht.