Shelf cloud voorafgaand aan stortregens in Zwolle

Foto van auteur

Boven Zwolle was zaterdagavond een bijzonder weersverschijnsel te zien. Rond 20.45 uur vormde zich een zogenaamde ‘shelf cloud’ aan de hemel, die met rappe schreden de stad naderde. Daarna begon het hard te regenen.

De foto is genomen vanuit Zwolle-Zuid in de richting van Heino. De wolk was blauw/groen van kleur. De gevolgen na dit verschijnsel zorgden er onder andere voor dat de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in het Oosterenkstadion tijdelijk stilgelegd moest worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

23 gedachten over “Shelf cloud voorafgaand aan stortregens in Zwolle”

 1. Erg mooie foto Hans! Hoort dat bij het vak van fotograaf? Op plekken zijn met heel mooie kiekjes?;) Ik zie dit soort dingen nooit haha

 2. Haha dank je ghehe! ;D Deze keer had ik de luxe dat ik hem vanuit mijn raam kon fotograferen (2 hoog). Het was een kwestie van seconden, de wolk was binnen no-time recht boven me. Geluk dus! 8)

 3. Echt een bizar verschijnsel. Het kwam ook zo razendsnel opzetten, ongelooflijk. En vervolgens plenzen als een dolle.

  De stroom is er hier zelfs nog afgevlogen. Toen het ergste geweest was deed ik voor de verkoeling de schuifpui open, maar toen rook het wat branderig. Is in de omgeving van Westenholte nog wat geraakt door de bliksem?

 4. Hans, dat is inderdaad geluk hebben haha!

  De armageddon achtige foto van Chris is ook mooi idd, heb het ook zo kunnen zien vanuit de Vechtstraat……hadden een bbq die toch enigzins werd onderbroken door het natuurgeweld, ach ja, dan maar naar het onweer kijken met een pilsje! Lekkuuhhr!

 5. deze regenbui was echt bizar. De klokken van de peperbus zijn overigens niet meer verlicht, dat zal wel door de bliksem komen. ;D

 6. Mja… zonet twee brandweerauto’s bij de peperbus.

  Ben trouwens helemaal zeiknat geregend rond 9 uur. Ik dacht, dat lukt nog wel, voor die wolk uit naar de stad fietsen…. bijna….

 7. Machtig mooi en goed getimed Hans. Vanuit ons mooie nieuwe stadion heb ik enkel gezien dat het ineens wel errug donker werd. En sterren……veel sterren.

 8. Vanuit het stadion (Noordtribune) kon je zo’n wolk ook aan zien komen. Ik zei het bnog tegen mijn buurvrouw, dat de lucht er zo “gestreept” uit zag. Wel een mooi gezicht. Jammer van de regen die er daarna viel.

 9. ik wil die jongen met die porsche hartelijk bedanken voor het laten vol lopen van mijn gang.

  wat ben jij een l*l

  een straat onderwater (koestraat ) en er dan met volle gang door gaan. express

 10. @ Plantje, wij zaten droog hoor 😉 De wedstrijd is uitgespeeld, gelukkig voor Jaap. Maar het was allemaal nog wel aardig impossant ja, dat weer weer. Indrukwekkende foto’s ook.

Reacties zijn gesloten.