Huisartsen en tandartsen in Zwolle sluiten praktijken

Foto van auteur

Coronavirus
Foto: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID)

Zwolle – Maandag zijn er diverse huisartsenpraktijken in Zwolle gesloten. Zo meldt huisartsenpraktijk De Turfmarkt dat zij alleen nog urgente en strikt noodzakelijke zorg verlenen.

De Geert Groote Huisartsengroepspraktijk vraagt patiënten de praktijk niet te bezoeken zonder telefonisch overleg vooraf met een van de assistentes. Dit om risico van verspreiding van het coronavirus in de dokterspraktijk te voorkomen.

De artsenpraktijken verzoeken met klem om bij gezondheidsklachten niet naar de praktijk te komen, maar telefonisch contact op te nemen. Op de locaties is voldoende personeel aanwezig voor het beantwoorden van de telefoon. De artsen vermelden op hun websites dat er niet meer getest wordt op corona, tenzij daar een strikte reden voor is.

Huisartsenpraktijk Turfmarkt zegt: “Om zorg te kunnen blijven geven aan onze patiënten die deze zorg echt nodig hebben en ons gezondheidssysteem niet te overbelasten, zullen we zoveel mogelijk potentieel besmette mensen bij elkaar weg moeten houden.”

Ook de tandartsen beperken de toegang tot hun praktijk. De mondzorgkoepels KNMT, ANT, NVM en ONT adviseren hun tandartsen en mondhygiënisten om alleen nog spoedbehandelingen uit te voeren.

Wanneer u een afspraak bij uw tandarts of huisarts heeft, is het advies de website van de praktijk in de gaten te houden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)