D66 Zwolle ziet kansen in laagdrempelig energieproject Zutphen

Foto van auteur

Zwolle – Om de energietransitie voor iedereen betaalbaar te houden zou de gemeente Zwolle goed naar kansrijke projecten in de omgeving moeten kijken. In Zutphen is bijvoorbeeld een veelbelovend initiatief gestart waarbij inwoners kunnen deelnemen in een zonneparkproject zonder dat ze daarvoor een investering hoeven te doen.

D66 hoopt samen met de PvdA en GroenLinks dat het college dit project wil bestuderen en wil bekijken of dit ook voor Zwolle interessant kan zijn. De energietransitie is een onderwerp dat ons allemaal raakt omdat wij allemaal de gevolgen van klimaatverandering ervaren en energie gebruiken. Binnen de Zwolse gemeenteraad is al meermaals nagedacht over de wijze waarop ook Zwollenaren met een smalle beurs hieraan mee kunnen doen.

In dat kader is het ook belangrijk om te kijken naar plaatsen om ons heen en de mooie initiatieven die daar ondernomen worden. Zo is er in de gemeente Zutphen een zonnepark aangelegd waarbij inwoners deel kunnen nemen door een afnameverplichting aan te gaan, maar zonder een investering te moeten doen met geld dat zij niet hebben.

Omdat de stroom van dit park goedkoper is dan het standaardtarief levert dit een besparing op de energierekening op. Omdat een betaalbare en bereikbare energietransitie belangrijk is, kan dit initiatief wellicht navolging krijgen in Zwolle.

Om die reden stelt D66 samen met PvdA en GroenLinks schriftelijke vragen aan het college. Die vragen vindt u hier: https://zwolle.d66.nl/publicaties/d66-zwolle-stelt-vragen-over-kansrijk-en-laagdrempelig-energieproject-in-zutphen/