Aangepast zeilen bij het Zwartewater

Foto van auteur

Zwolle – Op de mooie kolk langs het Zwarte Water vindt op zondag 14 september een bijzondere zeilmiddag plaats. Mensen met een lichamelijke beperking van achttien jaar en ouder kunnen kennismaken met de mogelijkheden om te zeilen bij de Zwolsche Roei- en Zeil vereeniging. Ook deelnemers die gebruik maken van een rolstoel, kunnen in de boten “uit de voeten”.

Onder begeleiding van een ervaren zeiler krijgen de deelnemers zelf de lijnen of het roer in handen. De vaartuigen van de vereniging zijn stabiel en iedereen draagt zwemvesten in de boot. De Zwolsche Roei- en Zeil vereeniging beschikt over een volledig aangepaste accommodatie voor mensen met een lichamelijke beperking. Een aantal leden van de vereniging maakt daarvan ook gebruik, maar dat aantal mag nog wel groeien. De zeilmiddag is  bedoeld om mensen in de gelegenheid te stellen om te ervaren dat zeilen ook tot de mogelijkheden behoort,ook al ben je fysiek beperkt op de een of andere manier. Het is een unieke ervaring dat je  op deze manier mobiel kunt zijn.

Deze middag wordt mogelijk gemaakt door  MEE IJsseloevers, de Vogellanden, Sailability en de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging. Sailability stelt twee Access Dinghy’s ter beschikking voor deze Zeilmiddag. Dit zijn speciaal aangepaste zeilboten, waardoor het mogelijk is om na een eerste zeilervaring al zelfstandig het water op te gaan. Mocht er naar aanleiding van deze middag belangstelling zijn om bij de vereniging te gaan zeilen dan wil de vereniging de mogelijkheden in het aangepast zeilen uitbreiden. Aangepast roeien is  ook al één van de mogelijkheden bij ZRZV.

De deelnemersbijdrage is  voor de zeilmiddag  is € 17, 50. U wordt met koffie en thee ontvangen.

Voor meer informatie en aanmelding (voor 1 september)  kunt u contact opnemen met MEE IJsseloevers te Zwolle 038- 455 46 46

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)