Armin van Buuren zet Zwolle op z’n kop

Foto van auteur

Zwolle – Armin van Buuren was zondagavond de laatste maar niet de minste DJ op het muziekfestival Citymoves in Zwolle. De beste DJ ter wereld wist het publiek menigmaal in extase te brengen. Naar schatting 25.000 festivalbezoekers bezochten zondag, ondanks de regenbuien, het nieuwe evenement.


Nummer 1 dj van de wereld, in het Zwolse (gratis..)

Vanaf zondagmiddag namen de DJ’s ATB, Menno de Jong, Gregor Salto en Erick E plaats achter de draaitafels op Park Wezenlanden. Daarna was het de beurt aan Van Buuren, volgens lezers van het Britse blad DJ Magazine in 2007 de beste DJ ter wereld. Armin is ook DJ op radiostation Slam!FM. Dit programma heet, net als zijn voorgaande programma’s, A State of Trance. In mei 2007 vierde A State of Trance haar 300e aflevering. Op 12 januari 2008 won Armin van Buuren de Popprijs 2007. In april 2008 bracht Armin zijn nieuwe single uit in samenwerking met DJ Shah en Chris Jones: ‘Going Wrong’. Het werd meteen al zijn eerste echte hitsingle in Nederland, omdat het al direct op nummer 5 was binnengekomen in de Single Top 100. Met zijn afwisselende trancemuziek deed hij de harten van de vooral jonge Zwollenaren sneller kloppen en kreeg vele handen op elkaar. MC Vika Kova stond de DJ’s in Zwolle bij, maar zij lijkt de meeste glans van haar carriรจre gehad te hebben. Ze fungeerde letterlijk en figuurlijk in een bijrol en is niet meer zo bewegelijk en vermakelijk als dat ze vroeger was. Een geslaagd evenement wat voor herhaling vatbaar is!


Ondanks de regenval, toch veel publiek in trance van de muziek…

Meer foto’s: Lees verder..

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

53 gedachten over “Armin van Buuren zet Zwolle op z’n kop”

 1. Scherpe pics Pedro! 9.000 gratis bezoekers-voor herhaling vatbaar lijkt me. Zwolle = zeker evenementenstad; voor elk wat wils.

  =========

  Over de hele dag waren het er meer.

 2. ARMIN RULEZZZZ en Menno, Atb, erik en gregor ook.. ;D ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  Wat een leuke dag en nog gratis ook !! Ondanks de regen zat en bleef de sfeer de hele dag Top! Relax sfeertje, niet zo als bevrijdingsfestival. Daar was het meer opgefokt.
  Volgend jaar weer!!!!

 3. ik dacht dat die ‘muziek’ alleen met drugs leuk is…
  kan je beter geen alcohol bij drinken.

  @Jasper

  Zeg dan niks als je niks ervan af weet

 4. Armin nu live op 3fm. “Samenwerking breekt grenzen!”. Hij werkt samen met Charon den Adel van Within Temptation ๐Ÿ˜ฎ Pfff wat een stem!

 5. Heel lang op moeten wachten..eindelijk een tof feest in Zwolle.

  @ Dick, Zwolle evenementen stad?? nee sorry, daarvoor gebeurt er toch echt nog te weinig. In Rotterdam is er ieder weekend een groot evenement gedurende de zomer met allerlei verschillende events en diverse doelgroepen, dat is een echte evenementen stad.
  @Jasper, ik denk dat je de muziek gewoon niet begrijpt, geeft niet, maar je opmerking zegt veel meer over jou dan je denkt….. :'(

 6. @ Zwollenaar, mijn zoontje en ik zijn tevreden. De rest zal het waarschijnlijk op het moment niet zoveel jeuken ๐Ÿ˜‰ Wou ook niet ruilen met Rotjeknor, heb aardig wat klaagverhalen gelezen op blogs enzo over de zeer vertroebelde (agressieve) sfeer in de wijken :'( En de files….en die niet historische binnenstad. Het ego-centrische. Laat de wijzen maar uit het Oosten komen en die Westelingen enkel antwoorden “‘k vertoa je nie”.

 7. Zwollenaar, vergeet niet dat Rotterdam 5x zo groot is als Zwolle en in haar agglomeratie ruim een miljoen inwoners heeft. Dat is een pratisch 10x zo groot stedelijk gebied als het stedelijk gebied van Zwolle, dat is namelijk alleen Zwolle ๐Ÿ˜‰
  Een vergelijking lijkt me daarom beter met steden als Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Den Bosch en Leeuwarden…..in vergeklijking daarmee heeft Zwolle aardig wat te bieden ๐Ÿ™‚

 8. Correctie, Rotterdam heeft een krappe miljoen inwoners……Bedenk daarbij wel dat de 4 grote steden behoorlijk met elkaar moeten en willen concureren, omdat zei een veel meer internationale positie hebben. Rotterdam vs Amsterdam is hierin nogal een battle of the heavyweights (voor Nederlandse begrippen).

 9. grappig dat juist mij nu verweten wordt niks van muziek te snappen… dat terwijl ik nu toch al zo’n 18 jaar in bandjes speel…

  ik snap de muziek heel goed, gaat om de ’trance’ waar je in wilt geraken als je het beleeft of er naar luistert. Veel mensen bereiken dat gemakkelijker met een ‘pilletje’ o.i.d. erbij. Maakt mij niks uit, moeten de mensen zelf weten.

  Ik dacht alleen een bijdehandte opmerking te moeten maken dat het dan niet zo erg is dat de horeca-voorzieningen wat te kort schieten omdat het ten zeerste is af te raken om drugs en alcohol te combineren in verband met uitdroging.

  Zo! alles verduidelijkt voor diegenen die de ironie niet in รฉรฉn keer konden vatten… (jammer, dat je een grap moet uitleggen omdat er kennelijk weer mensen met lange tenen zijn).

 10. Het gaat vooruit met Zwolle, steeds meer festivallen, nu alleen nog de binnenstad wat minder dood maken… wat een saaie boel kan het daar soms zijn…

  die muziek kan je best nuchter waarderen… kan me iig niet voorstellen dat alle 20.000 strak stonden… dat had veel mooiere verhalen opgeleverd ๐Ÿ˜›

 11. Zo…. hebben we de klagers ook weer???!!!! >:( flikker toch op met je gezeik over een vergunning!! Aantal decibellen was binnen de norm=vergunning, zowel op het terrein, als bij de woonboten als bij jouw voordeur!!

 12. @ Jasper, in welke band speel je? Geen site bijgeplugd ๐Ÿ˜ฎ
  @ Ghehe, Zwolle is mij overigens groot zat, jou?
  ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ Sig, idd

  kan me iig niet voorstellen dat alle 20.000 strak stonden… dat had veel mooiere verhalen opgeleverd

  en meestal nog vredelievend ook. Er gebeurd sowieso niet veel met dit soort festivals.

  Al die klagende jankers altijd over het geluid, zitten de ambtenaren van de gemeente weer mooi mee.

 13. Zwolle groot zat? mwa, ik houd wel wel echt grote steden, maar Zwolle moet wel een beetje Zwolle blijven….geen metropool van maken ๐Ÿ˜‰

  Over de klagers over het geluid; check mijn overweging op het algemeen log, ik wil zoeken naar mogelijkheden….

 14. Open dag, Larry; of die groepering die Ghehe in het leven wil roepen?

  Het 1e was idd gezellig; 2e zal dat ongetwijfeld ook wel worden. Vrees echter voor de haalbaarheid.

 15. Bij Citymoves ben ik niet verder gekomen als de ingang, was overigens ook niet de bedoeling lang te blijven. Zijn nog weggeweest. Ze openden later. Na een Zwolse notabele te hebben gesproken ben ik luchtfietsend door onze mooie binnenstad huiswaarts gekeerd, om op het balkonnetje te wachten tot de dames klaar waren voor vertrek. Vond je Armin ook de beste Larry?

 16. Was zaterdag met de auto ipv op de fiets naar het stadion gegaan, omdat ik aan de late kant was en hoe dan ook een groenwit shirt zonder sponsoropdruk wou hebben.
  Maar ja, na de nodige versnaperingen de auto lekker laten staan. ๐Ÿ˜›
  Daarna bij iemand thuis wat gedronken en toen door naar De Singel.
  Was gezellig daar en voelde ‘m goed zitten… ;D ๐Ÿ˜‰
  Midden in de nacht lopend de 6 kilometer naar huis afgelegd, maar omdat het op slippers zo’n eind niet prettig lopen is, grotendeels op de blote voeten.
  Zondag eind van de middag auto opgehaald en daarna door G. bij het park afgezet.
  Kwam binnen tijdens Armin’s sessie en vond het lekker klinken en een relaxte sfeer. ๐Ÿ™‚

 17. ๐Ÿ˜€ Over dat groen-witte shirt is het hier nog helemaal niet gegaan. Ken idd mensen die te laat waren. Gaaf hoor!
  Slim, die auto-actie. De Singel is inderdaad gezellig, al weer te lang niet meer geweest. That’s the spirit he

  Midden in de nacht lopend de 6 kilometer naar huis afgelegd op de blote voeten

  . Schatje die G. van je! Mooi dat die sfeer daar op dat festivalterrein altijd zo goed is, hoorde het ook van mijn zoontje.

 18. @Dick
  wel erg off-topic om hier nu alle bands te gaan noemen waar ik in speel/gespeeld heb… ok, greep uit de hoge hoed: VeraLynn, Fokko, Tha Doggz, Lomb… en nog heel veel meer, maar langer geleden en minder algemeen bekend.

 19. @Jasper

  Dat zijn toch bands die hun roots nog in het oude Popfront aan de Jufferenwal hebben liggen?

  @Dick

  Ik kwam bij De Singel nog ene Jeffrey tegen van D66 en ben, beneveld, lid geworden van die partij. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
  Kan Martin Jongkoen vast z’n borst nat gaan maken… ;D ๐Ÿ˜‰

 20. Haha Jeffrey heeft je overgehaald, heeft die campagne hier van hem toch nog zin gehad. Dacht dat hij zich schaamde voor de advertentie van de jonge democraten en het schaamteloos meeliften van die lok, Pechtholt. op het succes van die Stijllozen. Moet je nu ook hun “parelkettingcafรฉs” bezoeken? Ach, er zitten best aardige gasten bij. Zal me benieuwen wanneer Martijn van het CDA zich hier weer meld, had nog een vraag voor hem staan op het Algemene Log. Vreesde even dat je daar lid van geworden was ๐Ÿ˜ฎ

  Maar als je lid bent wordt je zeker binnenkort ook actief? Oh dat bedoel je met Martin J. ๐Ÿ˜€

 21. Leuk zeg Jasper, top als je in een band kunt spelen! Ken de bands niet, helaas. Om in de sfeer te komen, We kunnen vast binnenkort naar Plantje’s optreden in Zwolleywood.

 22. Op beide feessies en later in De Singel was Weblog Zwolle trouwens รฉรฉn van de voornaamste gespreksonderwerpen.
  De meeste mensen zijn toch wel erg benieuwd wie er nu achter welke namen schuil gaan. ๐Ÿ˜‰

 23. :Dmoet zeggen dat ik me inderdaad bij iedereen vaak een bepaald gezicht voorstel, welke in werkelijkheid ongetwijfeld voor geen meter klopt hahah

 24. Armin van Buren heeft een geweldig leuke nieuwe plaat met Charon den Adel van Within Temptation. Trouwens wel nuttige informatie anders die inmiddels voorlaatste post. Heerlijke reactie ook ๐Ÿ˜‰

 25. Ik ging zondag voor het einde weg naar De Singel en heb daar buiten met een biertje in de hand de terugkerende stroom festivalbezoekers bekeken.
  Iedereen liep relaxed en met een grote glimlach van voldoening op het gezicht richting station.
  De positieve opmerkingen waren niet van de lucht en dat is voor mij een reden om te vinden dat Citymoves volgend jaar zeker weer moet plaatsvinden. ๐Ÿ˜‰

  Zwolle promotie in optima forma! ๐Ÿ™‚

 26. Dick, jij wil wel heel graag overal iets over zeggen ook al slaat het nergens op. Als ik Rotterdam noem als de festival stad in vergelijk met Zwolle heb ik het niet over files en andere niet ter zake doende feiten zoals jij opsomt. Het begint echt een beetje een 1 man show te worden op dit log. Dat je ook al voor anderen denkt door te stellen dat andere het niet zal jeuken, zoals je het omschrijft, geeft wel aan dat je aan het doorslaan bent.

  Zwolle gaat vooruit qua (zomer)evenementen maar is er nog lang niet. Buiten het zomerseizoen is er gewoon erg weinig te doen hier. Dus de term evenementen stad is gewoon niet van toepassing op Zwolle.

 27. @Larry: Popfront heeft goede oefenruimtes…
  @Dick: Al die bands die ik noemde zijn gestopt… maar je had ze wellicht kunnen kennen van De Oogst van Overijssel, het Bevrijdingsfestival Overijssel of Hedon ๐Ÿ˜‰

 28. “Rammstein” goed idee en eens een ander geluid!
  @ Zwollenaar; ik bedoelde dat je je zegeningen moet tellen met deze geweldige stad. In een stad die meer als 10x zo groot is kan meer. Maar daar is zoveel minder! Jankende klagers heb je overal. Zeker over geluid, buren doen het al vaak. Geluid is namelijk subjectief. Had je trouwens wel bij de Open Dag verwacht, of was je incognito?

  Gelukkig mag jij je doorslaande mening hebben.

  Vind zelf dat er veel wordt georganiseerd in onze mooie stad. We kregen laatst nog zo’n evenementenboekje die vol stond met activiteiten. Op die grote bilboard staat regelmatig van alles aangekondigd. Maar wat doe jezelf om verandering in de voor jou onbevredigende situatie te brengen?

 29. @ Jasper; Hedon ben ik niet heel vaak geweest, alleen naar bands die ik kende, maar het was wel elke keer een doorslaand sucecs. De Oogst ben ik helaas ook niet geweest, ging eigenlijk nooit naar iets wat ik niet kende. Iets met “boer en niet vreet’n”. Bevrijdingsfestival (buiten de zomermaand Zwollenaar en al jaren de beste van nederland) heb ik nog nooit overgeslagen. Dwaal dan wel veel rond maar helaas kan ik me de namen niet herinneren. Zit er een reunie in?

Reacties zijn gesloten.