Koedooder naar Peperbus Vrouwenkoers

Foto van auteur

Zwolle – Vera Koedooder uit Bovenkarspel is woensdag 13 augustus één van de vele toppers in de vrouwenkoers, voorafgaand aan het Peperbus Profspektakel in de Zwolse binnenstad.

Vorige week won Vera voor de derde keer de Acht van Chaam. ‘De eerste keer was bij de juniores, de tweede keer bij de vrouwen.’ Het seizoen 2008 voelt voor Koedooder, die rijdt voor het Lotto-Belisol ladiesteam, als een bevrijding. ‘Mijn wederopstanding is de gelukte operatie aan mijn bekkenslagader.’ Door een rugkwetsuur stond de carrière van de tweevoudige wereldkampioene even stil. Die twee titels, zoals ook een aantal op een EK en acht bij een NK, waren vooral op de baan.

‘Bij de juniores zat er ook een titel bij op de weg en de tijdrit. Na een aantal jaren sukkelen heb ik nu ook weer klassiekers gewonnen, waaronder de Omloop van het Ronostrand en de Omloop door Middag-Humsterland. Het geeft me echt een kick. Leuk ook voor mijn nieuwe ploeg Lotto dat ik dit juist nu weer allemaal kan.’ De 60 kilometers tellende dameswedstrijd in Zwolle begint om 17.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Koedooder naar Peperbus Vrouwenkoers”

  1. Nee. Zekers niet, vind koeien alleen GEZELLIGE beesten. Ze kunnen je zo lekker onnozel aankijken terwijl ze geen eens voor het rijk (=ambtenaar) werken !

Reacties zijn gesloten.