Jeugd timmert weer aan de weg!

Foto van auteur

Zwolle – Na de AA-landen, waren het deze maandag een aantal andere wijken die het startschot gaven voor een viertal dagen vol jeugdactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Stadshagen had de eer wethouder Eric Dannenberg te mogen ontvangen voor de officiële openingshandeling van hun eerste lustrum van Huttendorp.

Organisator Peter Maat was hier zichtbaar mee in zijn nopjes. De openingshandeling bestond uit het binnendragen van de Olympische vlag, het voorlezen van de proclamatie en het hijsen van de vlag. Bij het laatste werd de wethouder bijgestaan door enkele jongeren uit Stadshagen.

Zie voor meer foto’s – ook van de andere wijken – “Lees verder” !

Op deze eerste dag waren er maar liefst 350 kinderen in Stadshagen druk bezig hun eigen onderkomen te bouwen voor de activiteiten van de aankomende dagen.

Naast Stadshagen, was ook de jeugd van Westenholte, Wijthmen, Kamperpoort, Dieze-Oost en -West, Indische Buurt en Zwolle-Zuid actief op de eerste dag van hun Jeugdland of Huttendorp. Vele spijkers kregen meerdere klappen op hun kop en vele kwasten een nat en gekleurd pak. De gedrevenheid en het enthousiasme, waarmee de kinderen, en niet te vergeten hun ouders, hun “doe-week” beleven is volgens een van de vrijwilligers in Westenholte, de motivatie om zelf deze dagen te genieten en volgend jaar weer paraat te staan. Voor enkele kinderen is dit hun vakantie.

Zoals gezegd, waren er in Stadshagen op de eerste dag 350 kinderen, in Wijthmen 63, Diezerpoort 80, Kamperpoort 40, Zwolle-Zuid, 150 (schatting) en Westenholte, 230 (schatting). Deze aantallen zullen de aankomende dagen waarschijnlijk nog verder stijgen.

Zo te zien, was er overal genoeg materiaal, maar wat opviel, was dat de ene organisatie het moest doen met sloophout, waar de spijkers en schroeven nog uitgehaald moesten worden, of oude pallets, waar de andere zijn cliëntele mooie, zo uit het tuincentrum vervoerde, geïmpregneerde planken en compleet voorgemonteerde gazen raampjes voorschotelde. De kinderen zullen het niet gemerkt hebben. Holtenbroek zal morgen als laatste wijk zijn deuren openen voor de deelnemers aan Jeugdland 2008.


Jeugdland Wijthmen

Jeugdland Diezerpoort

Huttendorp Kamperpoort

Jeugdland Zwolle-Zuid

Jeugdland Westenholte