Het weer: Zonnig en vrij zacht

Foto van auteur

Koningsplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag ligt Zwolle in de zon. Soms duikt een toefje sluierbewolking op in het uitgestrekte blauw boven de stad. Na een nacht met een minimumtemperatuur van ongeveer nul graden, wordt het overdag vrij zacht. In de middag stijgt het kwik naar 14 graden.

Wind is er ook, toenemend naar kracht 3 à 4 uit het noordoosten. Dat is een matig briesje. Maar het komt uit een gunstige richting voor Zwollenaren met een tuin, terras of balkon op het zuiden. Die zitten ‘s middags namelijk automatisch uit de wind. In de volle zon kan het daar nog aangenaam worden.

In de nacht naar zaterdag is het helder. De noordoostenwind blijft staan met kracht 3, terwijl het kwik zakt naar ongeveer +2 graden. Geen vrieskou, maar voor het gevoel zou je dat wel zeggen.

Zaterdag begint zonnig en onbewolkt. In de middag worden vanuit het noorden wolken verwacht. Ditmaal zijn het echte wolken op geringere hoogte, niet de hoge sluiers van afgelopen week. Komt er regen uit? Dat niet, maar de zon kan er even achter schuilgaan. Het kwik stijgt naar ongeveer 12 graden. De wind draait naar het noorden.

Uit het noorden komt zondag koudere lucht hierheen. De middagtemperatuur ligt gevoelig lager dan we gewend zijn: slechts een graad of 7. Dat is behoorlijk onder de maat. Er is een kleine kans op een minibuitje, misschien zelfs met natte sneeuw of hagel.

Kijken we alvast verder vooruit, dan zien we volgende week een temperatuur die blijft steken op 7 à 8 graden. Er is wel regelmatig zon en alleen op maandag lijkt er een verhoogde buienkans te zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)