Het weer: Wolkenvelden, maar wel droog

Foto van auteur

Palestrinalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend kun je het niet koud noemen. Rond acht uur is het ongeveer 14 graden in Zwolle. Vanuit het zuidwesten is vrij zachte lucht onze kant op gekomen. Lucht die ook tamelijk vochtig is, wat meteen voor bewolking zorgt.

De kans dat er regen uit valt is echter klein. Het blijft woensdag zeer waarschijnlijk droog. Het is de bedoeling dat we uiteindelijk van die wolkenvelden afkomen. Maar brede opklaringen zijn pas na zonsondergang (18.15 uur) te verwachten. Overdag overheerst de grijsheid, met in de middag wel kans op dunnere stukken en breuken in het wolkendek. Waar de zon dan doorheen piept. In de middag loop het kwik op naar 16 graden. Er staat een matige zuidwestenwind, kracht 3, die in het begin van de middag misschien even aanzwelt naar kracht 4.

In de avond en nacht naar donderdag verdwijnen de meeste wolken. Het koelt af tot ongeveer 9 graden donderdagochtend.

Donderdag schijnt de zon van ochtend tot avond op Zwolle. De lucht is blauw, het is prachtig zonnig herfstweer. Met een temperatuur die in de stad oploopt naar 16 of 17 graden. Wie de kans heeft om deze donderdag vrij te nemen, zal daar weertechnisch gezien geen spijt van krijgen.

Vrijdag kun je er nog aan vast plakken. De zon schijnt dan ook de hele dag, maar er is aan de blauwe hemel witte sluierbewolking te zien. Maar het wordt misschien wel warmer dan donderdag. In de stad 18 graden is mogelijk. Op donderdag en vrijdag staat er een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

In het weekend ligt de temperatuur in de buurt van 16 graden. De zon krijgt weinig kans, want er verschijnt een massa bewolking. Het zijn storingen die het weer wisselvallig maken. Vooral zondag kan het een natte bedoening worden.

Na het weekend duikelt de middagtemperatuur naar ongeveer 10 graden. En er komt ook nog eens een gure wind te staan. Des te meer reden om donderdag en vrijdag te profiteren van het zonnige en zachte herfstweer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)