Landstede organiseert testdag Sport & Bewegen

Foto van auteur

Harderwijk/Zwolle – Voor aankomend mbo-studenten die na hun vmbo of havo iets met sport willen gaan doen, organiseert Landstede op vrijdag 15 augustus een testdag. De testdag biedt vmbo’ers en gestrande havisten de mogelijkheid om te onderzoeken of deze mbo-opleiding iets voor hen is en of ze aan de aanmeldingseisen voldoen.

“Tijdens de testdagen krijgen gegadigden diverse opdrachten die een beeld moeten geven van hun vaardigheden en motivatie,” vertelt Thomas van der Staak, directeur Sport & Bewegen. “Zo is er ’s ochtends een praktijkgedeelte met sport- en spelactiviteiten. ’s Middags krijgen de kandidaten samenwerkingsopdrachten en maken ze kennis met Talentvol Ontwikkelen. Verder zijn er individuele gesprekken met docenten.”

Uitslag
De uitslag wordt binnen een week schriftelijk bekendgemaakt. Van der Staak: “De toelatingseisen zijn realistisch. Leerlingen die voor de praktische onderdelen gemiddeld een 6 scoren, worden toegelaten. Daarnaast moeten ook de sociale vaardigheden voldoende zijn.”

Waar en wanneer
De extra testdag voor Sport & Bewegen wordt centraal voor alle opleidingslocaties – dus ook voor Harderwijk! – gehouden in Zwolle. Het ochtendgedeelte vindt in de ZBC hal plaats (Ossenkamp 5). Het middagprogramma wordt op de locatie Rechterland 1 georganiseerd. Datum en tijdstip: vrijdag 15 augustus 2008 van 08.30 tot 15.00 uur.

Opgeven
Leerlingen kunnen zich voor de testdagen aanmelden via www.landstede.nl. Zij krijgen dan een uitnodiging voor de testdag. Voor vragen kan het secretariaat van Sport & Bewegen gebeld worden via <?XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE /> 088-8508700 . Meer informatie vindt je ook op www.landstede.nl/sport.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)