Streep door Zwolse Halve Marathon

Foto van auteur

Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – De organisatie van de Zwolse Halve Marathon heeft maandag de knoop doorgehakt. 13 juni zal de jubileumeditie niet plaatsvinden.

Voorzitter Teun Bouwhuis: “Met pijn in het hart hebben wij als bestuur dit besluit moeten nemen. In het kader van de gezondheid van eenieder is dit op dit moment de enige verantwoorde beslissing.”

De organisatie meldt dat ingeschreven deelnemers het inschrijfgeld terug krijgen en de 20e editie verplaatst is naar 12 juni 2021.

“Het zijn bizarre tijden. Enkele dagen geleden zaten wij nog volop in de voorbereiding op de Scania Zwolse Halve Marathon van 2020, maar wij zijn nu toch echt genoodzaakt om de twintigste editie van het hardloopevenement te verplaatsen naar zaterdag 12 juni 2021”, stelt Bouwhuis, die de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet volgt. “De vooruitzichten zijn nu duidelijk somberder. Het ziet er niet naar uit dat in juni alle problemen zijn opgelost.”

Voor het bestuur van Stichting Halve Marathon Zwolle gaat de gezondheid boven alles. “Door ‘mogelijk’ onvoldoende ambulances, te weinig medisch personeel en alle andere maatregelen met betrekking tot het coronavirus kunnen wij als organisatie – voor zowel deelnemers als toeschouwers – geen veilige loop garanderen. Daarnaast is het in de huidige situatie onmogelijk om door te gaan met de essentiële voorbereidingen voor het evenement”, aldus Teun Bouwhuis.

Dankbaar is de organisatie van de Scania Zwolse Halve Marathon voor de steun van de hoofdsponsoren Scania, Wavin, Craft en Salverda en de support van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. “Door deze partijen en het inzetten van onze reserves zijn wij nu nog in de gelegenheid om alle inschrijfgelden terug te storten naar alle deelnemers. Daarbij valt ook de volledige medewerking van al onze leveranciers in deze crisistijd te prijzen”, zegt voorzitter Bouwhuis tot besluit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)