Oproep om papieren Zwaaisteen voor het raam te hangen

Foto van auteur

Zwolle – Even koffieleuten bij je buurman of met een groepje buren rondhangen op straat. Het kan ineens niet meer. Buren die je voorheen vaak buiten zag, zitten binnen en je vraagt je af hoe het met hen gaat.

‘Naar elkaar zwaaien’ is ten tijde van corona belangrijker dan ooit tevoren. Zwaaien betekent: even contact, elkaar zien staan, verbinding, elkaar oppeppen, glimlachen, gezelligheid en heel veel meer. “Een enorm positief powergebaar”, zegt Corinne Tijsseling, de Zwolse initiatiefnemer van de Zwaaisteen.

“Als je dan toch nog naar de supermarkt gaat is beleefd bij een ander naar binnen gluren zo gek nog niet. Tenminste, als je dan wel even naar de ander zwaait. Je kunt een ander er een groot plezier mee doen”, aldus Corinne Tijsseling.

Tijsseling roept daarom iedereen in Zwolle en heel Nederland op om juist in deze tijd vaker en bewuster naar elkaar te zwaaien. Om die oproep extra kracht bij te zetten kan men een papieren Zwaaisteen voor het raam hangen. Met de papieren Zwaaisteen vertel je: dat je zwaaien belangrijk vindt, dat je graag ziet dat andere mensen ook gaan zwaaien, dat je het gezellig vindt wanneer er naar jou gezwaaid wordt.

Download de papieren zwaaisteen hier: bit.ly/zwaaisteen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)