Burgemeester opent Zwolse Zomerkermis

Foto van auteur

Zwolle – Burgemeester H.J. Meijer heeft vrijdagavond de Zwolse Zomerkermis geopend. Dit deed hij door het labyrint van de attractie New York New York te betreden.

Meijer looft de nieuwe opzet van de kermis in Zwolle. De organisatie van de kermis is dit jaar in handen van de gemeente Zwolle. Met name op de Melkmarkt heeft de kermis een andere opstelling gekregen. Er kan nu beter gebruik worden gemaakt van de Zwolse horeca en er is een betere looproute bereikt. Verder valt op dat de kermis meer kindvriendelijk is geworden.

Op maandag 11 augustus is de traditionele Eurodag, speciaal voor mensen met een kleine beurs. Wie niet te duur uit wil zijn, moet vandaag naar de kermis komen. Voor de meeste attracties gelden de hele dag Euro prijzen.

Woensdag 13 augustus kan men in de avond genieten van het Peperbus Profspektakel. Bekende toppers uit de Tour de France zullen in Zwolle strijden. Op donderdag 14 augustus zal de kermis starten met de gehandicaptendag. Alle kermisexploitanten zullen extra aandacht besteden aan haar gehandicapte bezoekers.

Vrijdag 15 augustus staat de Zwolse binnenstad in het teken van het Stratenfestival. Gezellige muziek verspreidt op vele gezellige pleinen en straten.

Meer informatie kun je terugvinden in de kermiskrant die omstreeks eind juli, begin augustus verschijnt in Zwolle en omgeving. Daarnaast kun je binnenkort ook terecht op de speciale kermispagina van de gemeente Zwolle op http://www.zomerkermis.zwolle.nl

 

16 gedachten over “Burgemeester opent Zwolse Zomerkermis”

 1. nou let maar op. tijdens het straatfestival is er geen doorkomen aan bij de harmonie naar de melkmarkt want er staat dwars op dat punt een gokkasten actractie. dat beloofd een zooi te worden. ze kunnen ook niks hier he. jammer

 2. kermis
  ik ben vanmorgen er even over heen gelopen maar het is 3 x niks ,opstelling vindt waardeloos actratie komen helemaal niet tot hun recht! ik heb het gevoel dat er veel minder actratie staan.en inderdaait bij de harmonie is maar een kleine smalle doorgang wordt nog wat a.s vrijdag met straatfestival. >:( >:(

 3. Zwolse Kermis
  :'(Inderdaad die opstelling is waardeloos, als vrouw roken op straat kan gewoon niet, in de kroeg is het verboden door het tegenwoordige regiem een ritje in om ’t even wat kost in guldens omgerekend al gauw 5 gulden. Die exploitanten moeten wel, omdat idioot hoge plaatsengeld te betalen. Een leuke braderie is er al jaren niet meer bij, dus ik hoop dat er die avond wat op de TV is! :'(

 4. Ben er vanochtend nog ff langs geweest, opstelling vind ik wel beter dan voorgaande jaren.
  Maar, ik meen te herinneren dat er een andere attractie aanbod zou komen, nou daar merk ik weinig van.
  Het aantal ├ęchte attractie is volgens mij op twee handen te tellen… :'(

  Ga er nog wel naar toe, op Eurodag natuurlijk anders ben je echt veel kwijt als je langer dan een kwartier plezier wilt hebben. ­čÖü

 5. yehh joop zeker ook een persoon die klaagt over ”geluid overlast” bij evenementen..

  Ik bedoel doek zelf even op naar een ander gat windesheim bijvoorbeeld wel vlakbij zwolle een betaalbare grote huisen..
  inplaats van de kermis opdoeken waar veel mensen wel plezier er aan hebben!!

  maar 1 ding scheelt de roze maandag hebben we niet hier op de kermis misschien vandaar dat je deze kermis ook niks vind..

 6. Tja…
  Met alle respect, maar het is wederom niet gelukt. Hoewel ik zeker pluspunten zie in de opstelling t.o.v. voorgaande jaren, is het attractieaanbod wederom erg slecht. Geen nieuwe toppers, en qua grote attracties zelfs een aantal attracties minder. Haal wat kramen weg en zorg ervoor dat je verrast. Ik had eigenlijk wel wat meer van de Tilburgse input verwacht. En hoewel ik zeker iets terug zie van hun expertise, snap ik niet hoe het kan dat we na de topjaren (zo rond 1998 was de kermis groter en vernieuwender) elk jaar weer een stap verder terugdoen.

 7. misschien te maken met de contracten die al getekend waren voor de komende jaren waar de gemeente zich aan moet houden..

  misschien volgend jaar een nieuwe variatie van atractie’s

 8. Ben er vanmiddag even wezen kijken en wat ik zag was teleurstellend, nog slechter dan vorig jaar. Geen enkele nieuwe attractie, en ik miste er ook wat. Teveel kraampjes die kriskras neer gezet zijn, en wat staat de Breakdance op een onhandige plaats! Daarnaast valt er op de Grote Markt niets meer te beleven, daar had mijn inziens nog best een (thrill)attractie gepast.

 9. en maar niet te spreken over de ” vernieuwde ”melkmarkt, bah wat lelijk is dat geworden .
  ze wilden het autoluw maken maar i.p.daarvan zetten ze het van voor naar achter vol met zogenaamde fietsenrekken .
  alleen het station er nog plaatsen .
  die bestrating is ook zeer slecht gelegd
  .

 10. @ Robert, Jammer dat je zegt dat Joop het waarschijnlijk niet leuk vind op de kermis omdat er geen roze maandag is. Daarmee suggereer je zomaar iets over hem. Ik ben toevallig wel iemand die de roze maandag in Tilburg altijd bezoekt en vind het jammer dat je dat verbindt aan het niet leuk vinden van de kermis. Ook ik vind de kermis dit jaar minder leuk en de opstelling ook niet positiever dan andere jaren. Dus met roze of niet roze heeft dat niks te maken…

Reacties zijn gesloten.