Greijdanus Koorantaine blijft gewoon zingen

Foto van auteur

Greijdanus Koorantaine - Wij blijven zingen!

Zwolle – Op zaterdag zou het Greijdanus Schoolkoor haar jaarlijkse klassieke concert geven. Dit kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Ook Young Blue United, een optreden met 250 jongeren van verschillende scholen waar het Greijdanus Schoolkoor aan mee zou doen, is uitgesteld. Maar niet zingen is voor het koor geen optie. Daarom bedacht het koor een alternatief: een virtueel koor.

Dirigent Herman Weelink, die nu zelf ook in quarantaine zit, zocht een alternatief voor zijn schoolkoor. “Zingen is zo belangrijk, juist nu! Nu onze concerten en repetities niet door kunnen gaan zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Daar is dit virtuele koor uit ontstaan. Alle leerlingen van het Greijdanus Schoolkoor hebben thuis een audio- of video-opname gemaakt. Hans Tijssen heeft de enorme klus van montage voor zijn rekening genomen.”

Behalve dat de komende concerten van het Greijdanus Schoolkoor niet door kunnen gaan, komen ook allerlei andere dingen te vervallen. Zo waren er theateravonden in Odeon, een eindexamenconcert, optreden van de Bigband en een voorlichting voor de vooropleiding van het conservatorium die de school aanbiedt gepland. Die zijn nu alle geschrapt of worden uitgesteld.

Toch blijven de leerlingen, ondanks de teleurstellingen, gemotiveerd en worden er allerlei creatieve oplossingen bedacht. Een daarvan is dit virtuele koor. Daarmee hopen ze niet alleen zichzelf maar ook iedereen die het hoort blij te maken. Het Greijdanus Schoolkoor zegt: “Wij blijven zingen!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)