Schoolkoor Meander College straalt met Europese kerstprimeur

Foto van auteur

Meander Vocaal Sopranen & Alten 2020
Foto: Carry Premsela

Zwolle – “Beautifully done! Merry Christmas to all of you!” Dat was de persoonlijke reactie van de Amerikaanse grootheid Dan Forrest, die verantwoordelijk is voor de compositie ‘See, Amid the Winter Snow’. In Amerika is hij erg bekend in de highschool-scene, maar in Europa nog onbekend.

Schoolkoor Meander Vocaal heeft met de release van dit Amerikaanse kerstnummer de Europese primeur. Oud-leerling Jelle Raap tekende voor de videoclip. Vlak voor de lockdown, op woensdag en donderdag 15 en 16 december, schitterde schoolkoor Meander Vocaal samen met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in twee uitverkochte kerstconcerten.

Theater de Spiegel was het decor van kerstconcerten in Engelse stijl met traditionele werken van John Rutter en David Willcocks. Tevens stond er nieuw werk op het programma, onder meer van Dan Forrest.

Forrest is in Amerika een gevierde componist die zijn werk voornamelijk schrijft voor highschools. De traditionele melodieën worden door Forrest voorzien van een filmische sfeer, wat voor iedereen de kerstgevoel versterkt. De live-video van ‘See, amid the winter’s snow’ wordt inmiddels ook goed ontvangen en de schoolleiding laat weten “trots te zijn” en is blij dat iedereen dit kerstgevoel kon meebeleven. Na publicatie van de video liet Forrest met een persoonlijk bericht weten onder de indruk te zijn van het resultaat.

Meander Vocaal is het schoolkoor met examenleerlingen muziek. Het negentigkoppige koor staat onder leiding van de muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen. Tot de vaste activiteiten behoren de concerten met koor en orkest, wat een wezenlijk onderdeel vormt van de muzikale opleiding op het Meander College.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Schoolkoor Meander College straalt met Europese kerstprimeur”

Reacties zijn gesloten.