Ook Fränk Schleck naar Zwolle

Zwolle – Na bergkoning Bernhard Kohl heeft ook Fränk Schleck toegezegd woensdag 13 augustus aan de start te staan van het tiende Peperbus Profspektakel in Zwolle. De Luxemburger van de ploeg CSC Saxo Bank was één van de smaakmakers van de afgelopen Tour de France en reed twee dagen in het geel. Fränk Schleck reed in 2006 ook het Peperbus Profspektakel. Hij eindigde toen als derde in Zwolle, achter Michael Boogerd en Servais Knaven.

Fränk Schleck vloog vorig weekeinde direct na het criterium van Steenwijk naar Peking, waar hij als 43ste eindigde in de 250 kilometers tellende wegwedstrijd, maar is dinsdag alweer terug in Nederland. Dan rijdt hij de Gouden Pijl van Emmen. Een dag later in Zwolle maken naast bergkoning Bernhard Kohl ook de Tourrenners Bram Tankink, Joost Posthuma, Sebastian Langeveld, Steven de Jongh en Gert Steegmans hun opwachting. De profs worden om 19.30 uur weggeschoten door burgemeester Henk Jan Meijer van de gemeente Zwolle. Het wielerprogramma begint om 16.15 uur met een streetrace voor mountainbikers. De sterk bezette vrouwenkoers begint om 17.00 uur.

Sinds 2003 rijdt de Luxemburgse kampioen Fränk Schleck als professional voor het Deense team CSC van Bjarne Riis. Ook zijn jongere broer Andy, dit jaar winnaar van de witte trui (jongerenklassement) in de Tour de France en zaterdag vijfde in de wegwedstrijd in Peking, rijdt sinds 2005 voor dezelfde ploeg. Fränk Schleck kan vooral in de heuvels en het hooggebergte goed uit de voeten. Zijn eerste grote overwinning als prof was de Amstel Gold Race in 2006. In de Ronde van Frankrijk van datzelfde jaar won hij de 15e etappe naar l’Alpe d’Huez en werd hij elfde in het eindklassement en vijfde in het bergklassement.

Eerder in het seizoen was hij naast zijn prestaties in de Amstel Gold Race en in de Ronde van Frankrijk al vijfde geworden in Parijs-Nice, vierde in de Waalse Pijl, zevende in Luik-Bastenaken-Luik en tweede op het Luxemburgs kampioenschap. In het najaar behaalde hij ook nog een zevende plek in de Ronde van Lombardije, waardoor hij met 165 punten derde werd in het eindklassement van de UCI ProTour, na Alejandro Valverde en de Olympisch wegkampioen 2008 Samuel Sanchez Gonzalez. Op 19 juni 2007 won hij de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland. Op 18 juni 2008 maakt hij in de 5de etape in de Ronde van Zwitserland een spectaculaire val val en hij duikt een ravijn in. Wonderbaarlijk komt hij er zonder kleerscheuren uit. Samen met z’n team CSC Saxo Bank eiste Fränk Schleck in de jongste Tour de France een hoofdrol op. Hij reed enkele dagen ‘in het geel’ en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plaats in het eindklassement.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Ook Fränk Schleck naar Zwolle”

  1. DEELNEMERS 10e PEPERBUS PROFSPEKTAKEL ZWOLLE

    ASITO CYCLING TEAM
    1. Dirk Reuling, Zwolle
    2. Bas Waaijer, Zwolle

    B&E CYCLING TEAM
    4. Marien Wallink, Zwolle

    CSC SAXO BANK
    6. Fr?nk Schleck, Luxemburg

    GEROLSTEINER
    8. Bernhard Kohl, Oostenrijk

    KROLSTONE
    10. Jasper Lenferink, Tubbergen
    11. Jos Pronk, Warmenhuizen
    12. John Schouten, Harderwijk
    13. Fulco van Gulik, Apeldoorn

    TEAM KUOTA-SENGES
    15. Peter Möhlmann, Apeldoorn
    16. Thom van Dulmen, Didam
    17. Malaya van Ruitenbeek, Cadier en Keer

    LANDBOUWKREDIET-T?NISSTEINER
    19. Dirk Bellemakers, Arendonk (B)
    20. Steven Kleynen, België

    MILRAM
    22. Arne Hassink, Zieuwent

    P3 TRANSFER-BATAVUS
    24. Wouter Mol, Heerhugowaard
    25. Bobbie Traksel, Wortel (B)
    26. Marvin van der Pluijm, Hank

    CYCLING TEAM JO PIELS
    28. Maint Berkenbosch, Oldeberkoop
    29. Marco Bos, Roden
    30. Yvo Kusters, Simpelveld
    31. Maarten Lenferink, Tubbergen

    QUICKSTEP
    33. Steven de Jongh, Essen (B)
    34. Gert Steegmans, België

    RABOBANK
    36. Marc de Maar, Lanaken (B)
    37. Sebastian Langeveld, Lisse
    38. Joost Posthuma, Lanaken (B)
    39. Bram Tankink, Lanaken (B)

    RUITER DAKKAPELLEN
    41. Germ van der Burg, Nijland
    42. Sierd Steigenga, Exmorra

    SKIL-SHIMANO
    45. Yusuke Hatanaka, Japan
    46. Kenny van Hummel, Driel
    47. Tom Veelers, Ootmarsum
    48. Robert Wagner, Duitsland

    VAN VLIET-EBH-ELSHOF
    50. Ivor Bruin, Andijk
    51. Johnny Hoogerland, Yerseke

Reacties zijn gesloten.