Acrogymnasten naar Rusland

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag zijn twee teams van de Zwolse acrogymvereniging samen met trainer Ben Romijn vertrokken naar Rusland voor een trainingsstage en deelname aan een groot internationaal toernooi de Volkov Cup 2008.

Ingezonden foto

De eerste week zullen Charèll Phijffers, Ellen Vorsselman, Stephanie Luka, Pauline Diender en Miranda van Duuren samen met top acrogymnasten uit Rusland mee trainen in een turnschool in Moskou. Dagelijks zal er een flink aantal uren getraind worden en nieuwe technieken en elementen aan geleerd worden. Een stage is zowel voor de gymnasten als voor trainer Ben Romijn heel nuttig en leerzaam. De tweede week reist de delegatie samen met de Russische acrogymnasten per nachttrein naar St. Petersburg om deel te nemen aan de Volkov Cup, één van de laatste toernooien voor het WK acrogym dat eind september in Glasgow zal plaatsvinden. Tijdens dit WK zullen twee teams van Zwolle in aktie komen, het jeugd damespaar Sanne Kamperman en Sascha Witvoet en het junioren damespaar Charèll Phijffers en Ellen Vorsselman.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Acrogymnasten naar Rusland”

  1. Als er nou de volgende keer een kleine uitleg staat over wat acrogym, had het wel wat zoekwerk gescheeld 😉

    Acrogym: turnen, met meerdere mensen tegelijk

  2. Acrogym is inderdaad een tak van turnen waarin meerdere mensen tegelijk bepaalde acrobatische poses aannemen. Wordt vaak gekenmerkt door een zwaardere en sterkere persoon die de ‘drager’is van het geheel en 1 of meer lichtere personen die in de pose gedragen worden. Je ziet het vaak in circusacts en soms ook in theater.

Reacties zijn gesloten.