Gemeenteraad Zwolle vergadert vanaf 20 april digitaal

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf maandag 20 april gaat de Zwolse gemeenteraad weer vergaderen, maar wel in aangepaste vorm. De raadsleden gaan digitaal besluiten met elkaar nemen. Er staat een verkorte besluitvormingsronde met hamerstukken gepland.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus is het in ieder geval tot en met 28 april niet mogelijk om met alle raadsleden tegelijk in de Raadzaal te vergaderen. Er is nu een tijdelijke wet in werking getreden waardoor raadsleden op een digitale manier mogen beraadslagen en besluiten.

De gemeenteraad vergadert daarom op maandag 20 april digitaal. De vergadering is live te volgen. De fractievoorzitters en burgemeester hebben daarnaast besloten dat er in ieder geval tot en met 28 april naast de raadsvergaderingen geen andere raadsbijeenkomsten worden gehouden.

Debatrondes zullen doorgaan in de Raadzaal met één woordvoerder per fractie, zonder publiek en pers en met zo weinig mogelijk ambtelijke ondersteuning. Het gaat daarbij om onderwerpen die niet langer kunnen worden uitgesteld. De eerstvolgende debatronde zal na de meivakantie zijn, namelijk op maandag 11 mei. De informatierondes zullen de komende periode niet doorgaan.

Inwoners die de raad nog iets mee willen geven over een onderwerp dat op de agenda staat, kunnen hun inspraak/inbreng voor deze eerste digitale vergadering van 20 april alleen per e-mail aan de raad sturen via raadsgriffie@zwolle.nl of door telefonisch contact op te nemen met de raadsgriffie.

Als de gemeenteraad een langere periode digitaal moet blijven vergaderen, kunnen inwoners in de volgende vergaderingen de gemeenteraad ook digitaal toespreken. Voor de vergadering van maandag 20 april dient de inbreng/inspraak uiterlijk vrijdag 17 april voor 12.00 uur verstuurd te zijn.

De agenda voor maandag 20 april is vanaf vrijdag 10 april op www.zwolle.nl/gemeenteraad te bekijken.