Politie houdt controle op drugs in centrum Zwolle

Foto van auteur

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in het uitgaansgebied in het centrum van Zwolle een drugscontrole met drugshonden. Er werd op straat gecontroleerd onder de bezoekers van horecagelegenheden. Ook werden de bezoekers van twee horecagelegenheden gecontroleerd.

Vijf personen, allen uit Zwolle, vier mannen en een vrouw, in de leeftijd van 20 – 34 jaar, werden aangehouden. Bij drie van hen werden harddrugs aangetroffen. Tijdens de controle werden onder meer amfetamine, cocaine en weed aangetroffen. Alle drugs werden in beslag genomen. Door het uitgaanspubliek en de horeca-uitbaters werd er positief gereageerd op de controle. De meeste mensen vonden de controle een goed idee.

Getuigenoproep: auto rijdt door na aanrijding met snorfietser 

Op de Ceintuurbaan vond op vrijdagavond om ongeveer 21.10 uur een aanrijding plaats. Een 23-jarige man uit Zwolle reed op zijn snorfiets en kwam vanaf de Kuyerhuislaan en wilde de kruising met de Ceintuurbaan oversteken. Het verkeerslicht voor de man stond op groen waarna hij de kruising op reed. Net voordat de man aan de overkant van de kruising was, zag hij een auto naderen. De man moest sterk afremmen en uitwijken om te voorkomen dat hij door de auto werd geraakt. Door deze uitwijkmanoeuvre kwam de Zwollenaar ten val en liep letsel op aan handen en gezicht. Zijn snorfiets en bril raakten beschadigd. De automobilist is doorgereden zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u iets gezien wat tot de vaststelling van de automobilist kan leiden, neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. 

Inbraken bij instellingen

Bij een instelling aan het Boterdiep werd in de periode tussen vrijdagavond en zaterdagochtend ingebroken. Er werd diverse computerapparatuur weggenomen.  Bij een instelling aan de Nijverheidstraat werd op zaterdagavond ingebroken. Het is onbekend of er iets is weggenomen. Men kwam binnen door een deur te forceren. 

Jongen aangehouden voor vernieling

Op zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat er aan het Maagjesbolwerk een blauwe paal voor de stroomvoorziening voor jachten vernield zou zijn door een groepje jongens. Een 12-jarige jonge uit Zwolle had een kapje van de paal vernield en werd aangehouden en verwezen naar bureau Halt. 

Mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding dat bij een horecagelegenheid in het centrum van Zwolle een opstootje zou zijn geweest. Een 21-jarige man uit Zwolle had een kopstoot gehad van een andere man. Terwijl de politie aan het praten was met de 21-jarige man bemoeide een 20-jarige man Zwollenaar zich met de aanhouding. De man werd meerdere malen gevorderd om zich er niet mee te bemoeien maar hij bleef dit maar doen. Daarop werd hij aangehouden en geboeid. Hierbij verzette hij zich hevig. Toen de man in de bus geplaatst was om naar het bureau gebracht te worden, klaagde hij over pijn aan zijn arm. Zijn arm bleek gebroken te zijn waarop hij voor behandeling naar het ziekenhuis werd gebracht.

Mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag vond in het centrum van Zwolle een mishandeling plaats. Een 25-jarige man uit Zwolle was door een 18-jarige man uit Zwolle geslagen en had daarbij een bloedneus opgelopen. De ruzie was waarschijnlijk ontstaan omdat beide mannen tegen elkaar aangelopen waren. De 18-jarige Zwollenaar werd aangehouden. Hij werd na verhoor met een dagvaarding met schikkingsvoorstel huiswaarts gezonden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Politie houdt controle op drugs in centrum Zwolle”

  1. Controles op Hard drugs prima!!!!!
    Echt waar moeten ze veel vaker doen.
    Maar een maatje van mij komt uit een legale koffieshop, wil in de Kamperstraat bij een andere maat van ons z’n weed roken en moet dus z’n net legaal gekochte weed inleveren. Dit vind ik zwaar hypocriet

Reacties zijn gesloten.