Politie zoekt getuigen ernstig verkeersongeval op N337

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Donderdagmiddag heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een personenvoertuig en een vrachtwagen. Een persoon is overleden bij een frontale aanrijding, die rond 13.30 uur plaatsvond.

Dit meldt de politie Zwolle op Facebook. Het ongeval is gebeurd op de Rijksstraatweg N337 tussen Zwolle en Wijhe, aldus de politie. De politie zoekt mensen die het ongeval zagen gebeuren op deze provinciale weg.

De hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. Behalve de brandweer van Wijhe rukte ook de Zwolse brandweer uit. Ook de traumahelikopter uit Nijmegen werd opgeroepen. Het traumateam kreeg tijdens de vlucht al te horen dat ze terug konden naar hun thuisbasis.

De weg werd urenlang afgesloten voor onderzoek door de politie en de berging van de vrachtwagen en de auto van het slachtoffer. Rond vijf uur ’s middags werd de weg weer vrijgegeven. De oorzaak van het ongeval is momenteel nog onbekend.

De politie laat weten dat het slachtoffer een 51-jarige man uit Zwolle is. Deze bestuurder is door onbekende oorzaak op de andere weghelft gekomen, waardoor de aanrijding ontstond met een vrachtauto.

Bent u getuige geweest van het ongeval of heeft u iets anders opvallends gezien wat hiermee te maken kan hebben, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.