Het weer: Zon, sluierbewolking en iets minder warm

Foto van auteur

Willemsvaart
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag schijnt de zon boven Zwolle door witte sluierwolken heen. Dat is geen groot nieuws, maar wel een belangrijke verandering is de windrichting. Die is gedraaid van het oosten naar het noorden. Dit brengt iets minder warm weer, hoewel de 20 graden die in de stad wordt verwacht helemaal niet slecht is voor deze fase van april.

De winddraaiing is goed nieuws voor hooikoortspatiënten, want de lucht wordt nu vanaf zee aangevoerd, waar zoals bekend geen planten groeien die stuifmeel produceren. In de loop van de dag zal de verminderde pollendruk merkbaar worden. De noordenwind is zwak in de ochtend, toenemend naar matig, kracht 3, in de middag.

Vrijdagavond blijft die wind nog een tijdje staan en koelt het behoorlijk af naar uiteindelijk een graad of zes zaterdagochtend vroeg.

Zaterdagochtend komt er behalve schone zeelucht ook bewolking vanuit het noorden. Wolkenveldjes worden verwacht, waaruit geen regen valt, en er is tussendoor zon. In de middag krijgt de zon de overhand. De middagtemperatuur ligt in de buurt van 18 graden. De wind is niet sterk, dus die tempert de temperatuur voor het gevoel nauwelijks.

Zondag verandert er weinig aan de middagtemperatuur. Het is droog. Er is een afwisseling van wolken en zon, waarbij laatstgenoemde het vooral in de middag overtuigend wint. Bij een zwakke wind uit noordelijke richtingen is dit mooi lenteweer.

Na het weekend is er eindelijk kans op een beetje regen of een buitje.