Het weer: Zon en sluierwolken

Seramstraat
Foto: Obbe Bakker

Vrijdagochtend vroeg kunnen enkele lage mistbanken rond Zwolle hangen. Die worden snel opgeruimd door de zon, die om 6.44 uur opkomt. De zon is de hele dag aanwezig boven de stad en schijnt door hoge sluierwolken heen. Vliegtuigstrepen zijn er ook.

Een zonnige en droge dag, die begint met ongeveer 14 graden op de thermometer. Het middagmaximum is 24 graden, midden in de stad gaan we voor 25 graden. Een zomerse temperatuur, maar minder warm dan op donderdag, toen in Dieze hitte van 31 graden werd gemeten. Het officiële KNMI-station Heino kwam zoals gebruikelijk minder hoog uit: 27,2 graden Celsius.

Vrijdag is er onweersactiviteit boven Duitsland en België. Het zijn buien die de regio Zwolle niet bereiken. Mogelijk schuiven plukken middelbare bewolking over, die het zonnige karakter van het weer intact laten.

’s Morgens is er eerst weinig tot geen wind, in de loop van de dag wat meer: zwak tot matig, kracht 2 à 3. Dat briesje komt uit het noorden tot noordoosten.

In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur geleidelijk naar 15 graden. Restanten van Belgisch onweer bereiken Zwolle nu misschien wel. Dat zal dan in sterk afgezwakte vorm zijn. Mogelijk blijft het zelfs beperkt tot een rommelig wolkenbeeld boven de stad, dat zaterdagochtend ook nog te zien is.

Het weekendweer is dik in orde met veel zon. Sommige weermodellen zinspelen momenteel op een pechbuitje op zaterdag, in het volgende weerbericht bekijken we dit opnieuw. Zomerse warmte staat in elk geval klaar voor Zwolle, met op zaterdag 25 graden en zondag onder brede zonneschijn goede kans op 30 graden.

Foto 1
Seramstraat - Foto: Obbe Bakker
Seramstraat
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)