Deltion College leidt als partner van de Nationale Zorgklas versneld op voor de zorg

Deltion College
Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Tijdens de coronacrisis wordt het uiterste gevraagd van zorgorganisaties. Zij kunnen extra hulp aan het bed goed gebruiken.

Deelnemers van de Nationale Zorgklas worden via een versneld traject (bij)geschoold, zodat zij zo snel mogelijk kunnen bijspringen. Deltion is partner voor de regio Oost en levert vakdocenten aan voor het online opleidingsplatform.

De Nationale Zorgklas is een breed gedragen online opleidingsplatform dat huidig zorgpersoneel en mensen zonder zorgervaring versneld (bij)schoolt om inzetbaar te kunnen zijn in de zorg. Agnes Mulder en Margreet Dijkstra, accountmanagers Deltion voor de zorgsector: “Enthousiaste vakdocenten van zorgopleidingen op mbo-niveau 2, 3 én 4 gaan diverse modules op afstand ondersteunen. Denk hierbij aan; Covid-19, Algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), hygiëne, dementie en voeding.”

Op basis van een intake, welke wordt afgenomen door digitale opleidingsassistent HuGo, wordt besloten welke lesmodules aansluiten bij het kennisniveau en eventuele werkervaring van de deelnemer. Dit leidt tot een gepersonaliseerd traject, gericht op maximale toepasbaarheid binnen de kortst mogelijke termijn. Voor zij-instromers die graag langdurig werkzaam blijven in de zorg is een getuigschrift, genaamd ‘Voucher voor Validering’, in het leven geroepen. Deze voucher kan aangevraagd worden na het afronden van de modules.

Nadat een deelnemer de modules heeft behaald én werkervaring in de zorg heeft opgedaan, kan hij de voucher in zetten. Het Expertisecentrum EVC van Deltion is hiervoor het loket. De opgedane werkervaring en kennis uit de modules kan gevalideerd worden en leiden tot vrijstellingen in een erkende opleiding. Daarmee kan het volgen van de modules in combinatie met werkervaring in de zorg leiden tot een logische aansluiting binnen het mbo-onderwijs en daarnaast mogelijk versneld leiden tot een diploma of certificaat.

Bij het landelijke initiatief ‘Extra handen voor de zorg’ staan veel vrijwilligers ingeschreven die graag hun steentje willen bijdragen in de zorg. Alvorens zij kunnen starten aan hun Nationale Zorgklas-traject, moeten ze echter eerst ‘gematcht’ worden aan een zorginstelling, om de concrete kennisbehoefte te bepalen.

Zorgorganisaties die op korte termijn extra zorgverleners kunnen gebruiken, kunnen zich daarom aanmelden via www.nationalezorgklas.nl of www.extrahandenvoordezorg.nl. De Nationale Zorgklas zal ook de komende jaren faciliteren in een breed scala aan modules, die toepasbaar zijn voor de zorgsector.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)