Agressieve man aangehouden bij station Zwolle

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De politie schoot maandag op het station medewerkers van NS Veiligheid en Service te hulp. Agenten hielden een man aan nadat hij ze uitschold en probeerde te slaan en schoppen. Deze man hinderde de NS medewerkers toen ze een zwartrijder uit de trein wilden halen. De zwartrijder maakte handig gebruik van het tumult. Hij wist ongemerkt te ontkomen toen agenten en veiligheidsmensen van de NS op de grond lagen om de zich heftig verzettende arrestant in bedwang te houden.

Meerdere politiewagens rukten maandagavond rond elf uur uit naar het Stationsplein. Medewerkers van NS Veiligheid en Service hadden de hulp van de sterke arm ingeroepen toen ze een zwartrijder uit de trein wilden halen. Een andere man begon zich er mee te bemoeien. Buiten de OV-poortjes van het station werd de agressieve man tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Dit onder toeziend oog van de zwartrijder. De treinreis kwam hem niet duur te staan. Terwijl de handhavers de arrestant in bedwang probeerden te houden zwaaide hij, weliswaar achter hun rug, naar ze. Vervolgens ging hij weer door de OV-poortjes van het treinstation. Vermoedelijk om zijn treinreis te vervolgen. Later informeerden NS-medewerkers bij omstanders en omwonenden of zij gezien hadden waar de zwartrijder was gebleven. De illegale treinreiziger werd niet meer aangetroffen.

De aangehouden man bleef zich verzetten terwijl hij in de Engelse taal bleef schreeuwen. Ook toen hij werd afgevoerd naar de wachtende politiebus. Bij het busje ging hij op de grond liggen. Het kostte de nodige moeite om hem uiteindelijk in de arrestantenwagen te krijgen. De man is overgebracht naar het cellencomplex van het politiebureau aan de Koggelaan.

Foto's 3
Agressieve man aangehouden bij station Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Agressieve man aangehouden bij station Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Agressieve man aangehouden bij station Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)