Isala begint weer met afspraken op de polikliniek

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Isala gaat vanaf donderdag de zorg op de poliklinieken stap voor stap uitbreiden. Net als in andere ziekenhuizen in Nederland neemt het aantal coronapatiënten ook in Isala steeds verder af. Dit maakte Isala bekend op haar website.

Tevens is er weer ruimte om het operatieprogramma uit te breiden. Artsen bepalen welke patiënten als eerste naar het ziekenhuis kunnen komen. Vervolgens bellen medewerkers van Isala deze patiënten op. Zelf de telefoon pakken hoeft dus niet.

Als medewerkers van het ziekenhuis bellen, wordt ook gecheckt of iemand misschien klachten heeft die mogelijk gerelateerd kunnen zijn aan corona. Daarnaast verzoekt Isala om alleen naar het ziekenhuis te komen. Als het niet anders kan, mag er een begeleider mee.

Bij de ingang van de ziekenhuislocaties en de buitenpoliklinieken vindt weer een controle plaats. Medewerkers bij de ingang stellen vragen over klachten die mogelijk te maken kunnen hebben met een coronabesmetting.

De poliklinieken heeft Isala de afgelopen dagen anders ingericht. Er zijn looproutes, voor de balies hangen schermen en er moet rekening worden gehouden met de 1,5 meter afstand.

Door te screenen bij de ingang en ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is in de gangen en in de wachtkamers wil Isala de zorg zo veilig mogelijk maken. Kijk voor meer informatie op de corona-informatiepagina van Isala.