Veel minder coronapatiënten in Isala Zwolle

Foto van auteur

Poliklinische zorg Isala geleidelijk uitgebreid
Foto: Isala

Zwolle – Vrijdag worden in totaal 20 mensen die besmet zijn met COVID-19 verpleegd in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dit is wederom een flinke afname in slechts een week tijd.

Vrijdagmiddag maakte Isala nieuwe cijfers bekend over het aantal coronapatiënten dat in het Zwolse ziekenhuis ligt. Vorige week vrijdag werden nog 35 mensen met corona verpleegd in Isala. De dalende trend die vorige week al werd gesignaleerd, zet definitief door.

Van de 20 patiënten liggen er vrijdag 11 op de zogeheten cohortafdeling en 9 mensen liggen op de intensive care, zo deelde Isala-woordvoerder Gerben Hart mee aan Weblog Zwolle. Op beide afdelingen is de sterke afname van het aantal patiënten zeer bemoedigend te noemen.

Daarom is Isala donderdag begonnen de reguliere zorg op de poliklinieken geleidelijk uit te breiden. Ook kunnen er weer meer operaties worden uitgevoerd.

Isala heeft de poliklinieken in de afgelopen dagen ingericht met looproutes en voor de balies hangen schermen. Natuurlijk moet er ook minimaal 1,5 meter afstand in acht worden genomen.