FC Zwolle koploper na winst op Cambuur

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd een prima resultaat geboekt door S.C. Cambuur Leeuwarden met 3 -1 te verslaan. Door deze overwinning voert de equipe van trainer/coach Jan Everse de lijst aan in de Jupiler League.


Marcel Kleizen maakte de klus af voor FC Zwolle

Bram van Polen opende al na vier minuten de score voor de thuisploeg door alleen voor de keeper keihard uit te halen. Tien minuten later maakte Sandor van der Heide de gelijkmaker. Vlak voor de rust deden de Friezen nog een poging om op 1-2 te komen, maar keeper Diederik Boer redde uitstekend. Na rust nam FC Zwolle alsnog afstand van Cambuur. Eric Botteghin zorgde vlak na rust uit een mooi ingekopte bal voor de 2-1. Na een uur tekende Marcel Kleizen voor de 3-1 eindstand.


Bram van Polen torpedeert de 1-0 binnen


Peter van der Vlag kan de bal slechts nakijken…

Een fotoverslag bij ‘Lees verder’

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “FC Zwolle koploper na winst op Cambuur”

  1. Wat is in de samenvatting gezien heb en voor wat ik net gehoord heb, zag het er goed uit! Gefeliciteerd met de koppositie. Jan: “We hebben idd minder te besteden als sommige clubs, maar misschien zijn wij wat slimmer” 😀 Wel een aderlating als Botteghin naar Feyenoord gaat. Zoals het er uitziet.

  2. Koppositie na knappe zege

    FC Zwolle is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De Zwollenaren boekten in eigen huis een knappe 3-1 overwinning tegen Cambuur. De Zwolse formatie kwam voortvarend uit de startblokken met een doelpunt van Bram van Polen. Ruud ter Heide scoorde nog tegen, maar Eric Botteghin en Marcel Kleizen stelde de overwinning veilig.
    Hoewel de competitie nog pril is, heeft FC Zwolle tegenstander Cambuur Leeuwarden afgelost als koploper van de Jupiler League. Bram van Polen opende al na vier minuten de score voor de thuisploeg. Lang genieten kon het team van trainer Jan Everse niet. Ruud ter Heide maakte de snelle openingstreffer van de Zwollenaren teniet door tien minuten later de 1-1 aan te laten tekenen. Na rust werd het overwicht uitbetaald in doelpunten en uiteindelijk de 3-1 overwinning. Eric Botteghin kopte raak vanuit een corner en de teen van Marcel Kleizen was net lang genoeg om doelman Peter van der Vlag te verrassen. FC Zwolle kwam in een vermakelijke wedstrijd al vrij snel op voorsprong door een doelpunt van Bram van Polen. De sterke Slowaakse centrale verdediger Zdenko Kapralik wist met een bekeken steek-pass zijn teamgenoot in stelling te brengen. Met enig fortuin bracht de middenvelder de score op 1-0. De gasten uit Leeuwarden revancheerden zich snel na deze domper. Ruud ter Heide bracht beide ploegen weer in balans. De spits was het eindstation na een keurig opgezette aanval waarin Sandor van der Heide als architect in de boeken gaat.
    Halverwege de eerste helft krijgen beide ploegen nog kans om een doelpunt aan te laten tekenen. Javier Guarino is in de 20e minuut dichtbij een treffer, maar ziet dat Peter van der Vlag over een uitstekende reflex beschikt na een kopbal bij de tweede paal. Enkele minuten later lijkt zijn teamgenoot Zdenko Kapralik het zelfde kunstje ditmaal wel met goed gevolg af te ronden. De kopbal van de Slowaak wordt echter van de lijn gehaald door een verdediger van de Friezen.
    Het is niet alleen FC Zwolle wat de klok slaat als het gaat om het creëren van kansen. De geelhemden krijgen tweemaal de kans om de voorsprong te nemen. Achtereenvolgens zijn het Ruud ter Heide en Sandor van Heide die twee goede mogelijkheden onbenut laten. Na de rust neemt FC Zwolle al vrij snel een riante voorsprong. De Zwollenaren verzilveren het lichte veldoverwicht door doelpunten van Eric Botteghin en Marcel Kleizen. De 2-1 komt van het hoofd van de Braziliaan van FC Zwolle. Uit een vrije trap wordt een kopbal van de centrale verdediger nog tot corner verwerkt door de goalie van Cambuur Leeuwarden. Uit de corner is het vervolgens wel raak met een snoeiharde kopbal. Dit onder het toeziende oog van de in de Braziliaan geïnteresseerde Feyenoord-trainer Gert-Jan Verbeek.
    Even later wordt de wilskracht en het doorzettingsvermogen van Marcel Kleizen rijkelijk beloond. Op aangeven van Bram van Polen scoort de spits met het puntje van zijn grote teen. Peter van der Vlag ziet de bal tergend langzaam over de lijn in de verre hoek rollen, 3-1. De Zwollenaren kunnen de score vervolgens nog naar een groter plan tillen, maar verzuimen in de afwerking. Bram van Polen ziet een afstandschot onschadelijk gemaakt worden en Erik Bakker weet zijn solo niet te belonen met een treffer. Dit is vrijwel het enige verwijt wat Jan Everse aan zijn ploeg kan maken. ??Een eindstand van 5-1 of 6-1 lag zeker binnen de mogelijkheden??, aldus de trainer. Toch prijst Jan Everse zijn ploeg door aan te geven dat hij zeer trots op ze is. Dat de ploeg in deze fase van de competitie al zover zou zijn, lag nog niet binnen de verwachtingen.

    Wedstrijdstatistieken:
    Opstellingen:
    FC Zwolle: Boer, van der Wal, Botteghin, Kapralik, van der Haar ©, van Polen (86. Huymans), Bakker, Görner, Guarino, Plat (67. Boerrigter) en Kleizen (76. Grizolli).
    Cambuur Leeuwarden: van der Vlag, van der Ree (71. A. Jansen), Brack, R. Jansen ©, M. Jansen (76. Rustenberg), Guijt, ter Heide, van der Heide, El Khalifi (60. Mboua), Maachi en Wegh.
    Scoreverloop:
    5. van Polen 1-0
    14. ter Heide 1-1
    54. Botteghin 2-1
    60. Kleizen 3-1
    Gele kaarten:
    39. Bakker, 80. Botteghin (beiden FC Zwolle), 58. ter Heide, 5. Guijt, en 68. Wegh (allen Cambuur Leeuwarden).
    Toeschouwers:
    5.670
    Arbitrage:
    Dhr. R. Liesveld (scheidsrechter), dhr. B. van Dongen en dhr. R.Geutjes (ass. scheidsrechters) en dhr. H. IJsbrandy (4e official).

  3. Ja Hans zeker netjes dit resultaat maar ook wat jij zegt kijken hoe ze er in mei voorstaan .Het begin is er maar dat is er vaak elk seizoen geweest ook in vroegere tijden maar als het einde in zicht is van de competitie is er weer een enorme terugval van resultaten .

  4. 😮 Halloooooo? We staan 1e! Vanwaar al die twijfels/negatieve geluiden?

    Ook al zijn er nog maar 3 van de 38 speelronden gespeeld, dan is het nog steeds een goede prestatie met een team met veel nieuwe gezichten. Ik had vooraf mijn twijfels bij de vele exotische aanwinsten, maar Jan begint me toch weer te overtuigen dat het goede toevoegingen aan de selectie waren.

  5. 5670 toeschouwers vind ik voor eerste divisie begrippen een zeer behoorlijk aantal,ook gezien het verleden met een gemiddelde van zo’n 4500 toeschouwers.
    De verwachtingen waren toch ook zo’n 5 a 6000 toeschouwers in de eerste divisie en in de eredivisie zouden er dan nog 2 a 3000 toeschouwers meer kunnen komen en bij de wedstrijden tegen de topploegen mischien een uitverkocht huis.

  6. fantastisch gespeeld FC Zwolle
    Goed gespeeld Zwolle, de combinaties liepen heel goed, vond het hele elftal goed draaien, prachtige en zelfs schitterende doelpunten. Tribune Noord liet flink van zich horen, waar ik zelf ook stond, komop jongens kom met grote grote getale onze club steunen, dat hebben ze hard nodig!!!!! Er kan nog wel 5000 man bij!!!!!!!!!!!!!! LAAT JE HOOOOOOORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GROETJESSSSS!!!!

  7. Gaat een keertje goed en moet je horen pffff wacht maar af, 10 wedstrijden verder en je kunt gratis het stadion in anders zit dr toch geen mens. Dus geniet er nu nog lekker van het is zo weer voorbij!!! 8)

  8. @ kees
    Het gaat een keertje goed??
    Reageer dan niet als je er geen verstand van hebt,Zwolle draait al zeker anderhalf seizoen goed .
    Echt een hele DOMME reactie van kees!!

  9. Ramon, laat ze toch, het zijn de eeuwige azijn plassers.
    Geen kennis van zaken maar wel het meest domme commentaar. Zeer waarschijnlijk hebben ze zelf een probleem waar ze niet mee uit de voeten kunnen en gaan dan maar iets anders zoeken om over te zeuren. Eigenlijk moet je medelijden hebben met zulke lui. Gelukkig liggen de feiten anders zoals de meesten wel weten.

  10. Ja weet wel dat je zulke mensen gewoon moet negeren,maar ze zijn zo dom dat ze dan denken dat ze nog gelijk hebben ook als je er niet op reageert.

  11. ik vond het een bedenkelijk niveau vrijdag jl. ben het wel met kees eens dat we er wel van moeten genieten zolang het nog goed gaat. hoe slecht moet de rest van de 1e divisie wel niet zijn eigenlijk en heeft deze kelder van het betaald voetbal nog wel bestaansrecht als je ze zo ziet aanmodderen?

  12. Vind je reacties een beetje vreemd Kees, het lijkt of je niet eens WILT dat het goed met de FC gaat 😮

    Joop heeft hier geloof ik nog nooit wat zinnigs geschreven, dus die nemen we (ik tenminste) al niet meer serieus.

Reacties zijn gesloten.