Hele weekend geen treinverkeer tussen Zwolle en Groningen

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Tot maandagochtend zes uur rijden treinen vanuit Zwolle tot Hoogeveen. Vanaf Hoogeveen moeten reizigers naar Groningen verder per bus reizen.

Door werkzaamheden aan het spoor in Groningen reden er al NS-bussen tussen Assen en Groningen tot en met woensdag 3 juni. Vrijdagmiddag botste een Sprinter onderweg van Groningen naar Zwolle op een landbouwvoertuig. Het ongeval vond plaats op een onbewaakte overweg in Hooghalen. Hierbij kwam een 58-jarige machinist uit Hardenberg om het leven. Ook raakten twee treinreizigers lichtgewond.

De schade aan het spoor is groot volgens spoorbeheerder ProRail. Zo zijn er een aantal bovenleidingportalen gebroken en is het spoor zelf zwaar beschadigd. Door de herstelwerkzaamheden aan het spoor en bovenleiding rijden er tot maandagochtend zes uur geen treinen tussen Hoogeveen en Assen.

De NS adviseert reizigers om kort voor vertrek de NS-reisplanner of de NS-app te raadplegen. Ook geldt nog steeds het dringende advies om alleen met de trein te reizen als het echt noodzakelijk is.