Demonstratie NVU in Zwolle loopt vertraging op

Foto van auteur

Zwolle – De demonstratie van de NVU in Zwolle heeft zaterdagmiddag te maken met een vertraging. Rond 14.10 uur was de groep van slechts 30 demonstranten nog niet vertrokken van de Westerlaan. De demonstratieoptocht zou 13.00 uur beginnen.

De groep van 30 in het zwart gekleedde demonstranten van de NVU toog 12.30 uur groepsgewijs naar het voormalige postkantoor aan de Westerlaan. Dat bleek de verzamelplaats te zijn. Ondertussen wemelde het op het Stationsplein van de politie die met busjes, bikers en motoren paraat is. Op muren en panden langs de route zijn spandoeken en leuzen op muren gehangen en geverfd. Nabij de kruising met de Willemskade werd de groep later één voor één gefouilleerd door de massaal aanwezige politie. De actievoerders konden dit niet waarderen en scandeerden leuzen tegen de politiemacht. Ze dachten, i.v.m. de vergunning om te demonstreren tot 17.00 uur, dat de sterke arm met opzet de optocht wilde vertragen. In de tussentijd rijden rond de wijk Assendorp een stoet van – uit Friesland, Drenthe en Twente afkomstige- ME busjes in het rond. De sfeer is erg geladen momenteel.

 

36 gedachten over “Demonstratie NVU in Zwolle loopt vertraging op”

 1. Ronduit lachwekkend dat wij belastingbetalers opdraaien voor alle kosten. Kunnen we de rekening doorzenden naar die afschuwelijke haatzaaiers van de NVU ?

 2. Hoeveel heeft dit alles gekost inderdaad? Volgens mij zijn er meer agenten e.d. betrokken bij dit gebeuren dan het aantal haatzaaiers zelf. En dan helemaal triest dat zij degene zijn die beschermd worden.

 3. Ik hoor hier (Westenholte) constant een helikopter overkomen, om de 5 a 10 minuten.
  Wordt er zelfs een helikopter ingezet?
  Dat is pas lekker duur!

 4. Blushelicopter
  Het is gewoon een blusheli. Als de situatie ter plaatse oververhit raakt krijgen die landverraders een bak water over hun heen gemikt !

 5. demonstratie NVU
  We weten allemaal waar: Fascisme, niet tolerant zijn ten opzichte van andersdenkenden, rechts nationalisme toe geleid heeft; o.a. in W.O II.
  Als redelijke, helder denkende mensen, die graag vreedzaam in de lokale van Zwolle leven, waar het heel gezellig kan zijn met allerlei nationaliteiten samendurevnwe ons toch wel uit te spreken TEGEN dit soort bewegingen als de NVU, die onverdraagzaamheid progageren, en daarmee er op uit zijn een vreedzame samenleving te ontwrichten! Waarom doet de lokale politiek dit DAN NIET, en verbied ze eenvoudig een dergelijke manifestatie! Dit kan en hoort toch ook ‘binnen onze vrijheid van meningsuiting’ te kunnen?
  Als ik B en W van Zwolle was…(moeilijk allemaal tegelijk…) zou ik hier een standpunt over in durven nemen. Dan maar niet tolerant ten aanzien van EXTREEM Rechts.

  p.s. helemaal eens met voorgangers… door (met tegenzin waarschijnlijk…) wel in te stemmen en een dergelijke manifestatie, kan er ineens enkel tonnen ?????????? gemeenschapsgeld over de balk gesmeten worden! TE GEK voor woorden!
  Met dergelijke hoeveelheden politiegeld/ tijd/ inzet kunnen we er anderszins voor zorgen dat er minder vandalisme plaatsvind, er beter wijktoezicht en surveillance komt; en vooral dat er zaken opgeloste worden. Als je gemeld hebt dat je auto is opengebroken en je navia is gejat, of spullen gesloopt, kan het politieapparaat blijkbaar niets dan proces verbaal maken. Of er wel eens een zaak opgelost wordt… ik weet het niet. De mijne in elk geval niet.

 6. nou ik vind het maar eng, al die types door mijn straat… en dan al die ME bussen er achteran… ik hou er niet van.
  stom dat zo’n demonstratie mag. slaat toch nergens op anno 2008!?

 7. Ze zullen nu wel weer bij het station zijn. Ik ben een heel vredelievend persoon, maar zelfs bij mij komt het stoom uit de oren bij het horen van de leuzen van die lui. En daar sta je dan met je kind bij de Boni. 100 man ME of zo, veel politie en volgens mij niet eens 30 idiooten.
  Je zult er als politie maar uren naast moeten lopen, dan moet je wel goed getraint zijn om je mond dicht te blijven houden.

 8. Ik had inderdaad ook al in eerdere posts voorafgaand het financiëele aspect benadrukt… Prima idee om de rekening naar de NVU op te sturen!

 9. Deze ‘demonstrerende’ mensen zijn eigenlijk heel erg zielig en leven niet in de realiteit van alledag. Negeren is de beste remedie tegen deze haatzaaiende stumpertjes!

 10. ik heb niets met de NVU en net zo weinig met extreem links.

  Ik heb niet de indruk dat de NVU hier veel aan kan doen, zij vragen een demonstratie aan, krijgen wss terecht vervolgens een vergunning. Dat extreem links vervolgens geen vergunning krijgt lijkt me logisch, twee groepen als deze begeleiden op 1 dag is teveel voor het korps.

  ik vind wel dat de link met nazi’s en facisten erg gemakkelijk gelegd word, ik heb de website http://www.nvu.info bekeken en vind daar niets over.

  jammer dat ze niet samen konden demonstreren, want is extreem links ook niet groot tegenstander van het verdrag van Lissabon?

 11. Ik ben het absoluut niet met die gasten eens. Enge ventjes.

  Maar weet je wat het ergste is: Ze halen wél weer het nieuws!! ze krijgen volop de aandacht!! ’t is in en in triest.

  Tim.

 12. Voor de heli had je je vandaag gewoon op kunnen geven. Het is gewoon een tourvlucht voor liefhebbers. Dit heeft werkelijk niks met de demonstratie te maken.

 13. Nee natuurlijk staat er niks over op hun site RD. Ze zullen wel gek zijn. Jammergenoeg is de ME er tussen gesprongen. Bloedende kaalkoppies rouw ik niet om.

 14. [Ik heb niet de indruk dat de NVU hier veel aan kan doen, zij vragen een demonstratie aan, krijgen wss terecht vervolgens een vergunning. Dat extreem links vervolgens geen vergunning krijgt lijkt me logisch, twee groepen als deze begeleiden op 1 dag is teveel voor het korps

  Nou geloof me, dat konden ze wel. het roepen van K*nkerj*den en apen, f*ck de politie was al vanaf aankomst….ze beledigen alles en iedereen en vervolgens zeggen ze dat ze recht hebben op demonstratie.

 15. nee wat doet de me en politie de antie demonstranten oppakken en 30 zielige persoonen nog beschermen ook had ze gewoon los gelaten in zwolle had minder gekost en was de demonstratie met 15 minuten afgelopen en hadden we weer 30 minder rotte appels in de maatschapij wat een zielige vertoning volgens mij had de me achter de antie demonstranten moeten staan

 16. dd, als de ME er niet was geweest hadden er 30 man onwijs in het ziekenhuis gelegen vrees ik. Was in het Wezenlandenpark, daar waren veel mensen meer dan bereid om deze gasten helemaal…nou ja vul maar in.

 17. @RD
  Op NVU punt info wordt allerlei waar verkocht waar de honden geen brood van lusten !
  Ook een artikel over Rost van Tonningen en nog meer “kameraden”.

 18. Helihopper
  Die heli kwam van het sportpark van CSV, daar kon je voor een klein bedrag rondje over Zwolle vliegen. Stond los van hele NVU acties ;D

 19. Het is ook eigenlijk in en in triest allemaal. Heb mij verbaasd, maar duurde inderdaad wel lang voordat ze langs de Deventerstraatweg kwamen!
  We hadden ons net geinstalleerd buiten met een kratje bier en wat kussens. Een vriend ging kijken waar ze bleven en raadde ons aan om naar binnen te gaan. We gingen en ben blij dat we binnenstonden.

  Triest als je dan hoort dat een man er per ongeluk in terecht komt met zijn 9 jarige dochter. Of een oud vrouwtje met rollator, die blijkbaar ook niet voldoende op de hoogte was.

  En? Zullen er nog tegenacties komen? Geplande afslachtingen? Iets minder ME en politie… hupsakeeee!

 20. Hoeveel heeft dit alles gekost inderdaad?

  Enig idee wat dat generaal pardon ons land heeft gekost en nog jaren gaat kosten. MILJARDEN, TIENTALLEN MILJARDEN. Groenlinkse teringsooi: bedankt!

 21. Waar ik mij over verbaas is dat de politie de zaak zo gigantisch uit de klauwen heeft laten lopen. Er was geen helicopter voor het overzicht, er was geen camera-auto om misdragingen vast te leggen en de agenten liepen met ‘platte pet’, overduidelijk zenuwachtig, tussen de twee groepen. De ‘bikers’ daaromheen waren compleet opgefokt en stonden met alles en iedereen ruzie te maken. En de route liep langs een park waar een complete menigte de kans had gekregen zich te verzamelen.
  Het was van het begin af aan duidelijk dat dit uit de kladden zou lopen, de politie IJsselland heeft duidelijk geen informatie ingewonnen bij politie-corpsen die vaker met dit bijltje gehakt hebben, of er niet naar geluisterd.
  Het was een amateuristische janboel!

 22. Aanvulling op pieter 18:30
  Word lid van de nvu en je krijgt een ‘leuke’ CD van deze partij; materiaal van een neonazistische Duitse partij

  Als je hun partijprogramma doorneemt, kom je best interessante dingen tegen. Een fors aantal punten zou ik regelrecht bij GLDG of Partij voor de dieren verwachten.

  Maar ik begin mij werkelijk zorgen te maken zodra ik dit lees:
  [uqote]
  verplicht zingen van het Nederlands volkslied op scholen
  verplicht schoolvak Nederlands nationalisme, waar de jongeren hun Nederlandse taal, cultuur, traditie en geschiedenis leren
  tegen de veramerikanisering van Nederland, weg met de Coca-Cola, MTV en Mac Donald ⤽cultuur⤝, wij staan voor onze eigen taal, cultuur, traditie[/quote]

  Hun gebruikte logo is een SS-insigne. Lees dan even direct de hele tekst door als je toch de boel doorbladert om jezelf ervan te overtuigen dat de NVU maar weinig nazistisch is.

  Ze eindigen daar met:

  Alles omtrent dit voorval staat ook beschreven in een boek van Trevor Ravenscroft (Spear of Destiny) en is ook een aanrader om eens te lezen, zodat je ook eens een ander kant van onze F?hrer ziet, die ook interessant is.

  Nja, nog niet overtuigd?

 23. Van de week al 3 slagen in de rondte geschrokken van die baggersite. Omdat hun toch niet meedoen aan de landelijke verkiezingen, is mij wel duidelijk op welke partij deze mensen stemmen :'(

Reacties zijn gesloten.