Meedoen aan ondernemerspeiling coronacrisis Regio Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Regio Zwolle wil inzicht krijgen in de impact van de coronacrisis op ondernemingen. Dit gebeurt in samenwerking met de Economic Board Regio Zwolle, VNO-NCW, MKB Regio Zwolle en de 22 gemeenten.

Dit doen ze met een wekelijkse ondernemerspeiling in Regio Zwolle. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om de (lokale) overheid te informeren over de behoefte aan hulpmaatregelen en de optimalisering van de maatregelen in het belang van ondernemers.

De ondernemerspeiling is een van de initiatieven onder de noemer ‘Samen uit de crisis in Regio Zwolle’.

“Medio maart zijn we begonnen met de ondernemerspeiling in Regio Zwolle. Het onderzoek is nu bijna drie maanden onderweg en ruim duizend ondernemers uit deze regio deden mee aan de monitor. Het doel is objectieve informatie verzamelen in deze onzekere coronatijden. De resultaten van de eerste maanden geven inzicht in wat er bij ondernemers leeft”, aldus Trudy Huisman, voorzitter van Economic Board Regio Zwolle.

Binnen Regio Zwolle zijn verschillen in deelname van ondernemers op gemeentelijke niveau. In de ene gemeente doen veel meer ondernemers mee dan in een andere gemeenten. Om een optimaal inzicht te krijgen, moeten ondernemers uit alle gemeenten meedoen.

Bent u of kent u een ondernemer? Geef uw mening via: www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl/ondernemerspeiling

De gegevens van ondernemers helpt Regio Zwolle om beter inzicht te krijgen wat de impact is van de coronacrisis. De Economic Board en de andere samenwerkende organisaties kunnen dan invloed uitoefenen op meer maatwerk.

“De situatie voor ondernemers is in elke sector anders en misschien verschilt het ook per gemeente. Dus laat weten wat u vindt en doe mee met de ondernemerspeiling. De ondernemerspeiling is een van de onderdelen van het unieke initiatief van Regio Zwolle onder de noemer van ‘Samen uit de crisis’”, aldus wethouder René de Heer van economie.

Bron: Regio Zwolle / Gemeente Zwolle