Het weer: Zonnige en warme tweede pinksterdag

Foto van auteur

Molenkampsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het zonnig en warm in Zwolle. Tweede pinksterdag presenteert na een start ‘s morgens vroeg met ongeveer 11 graden op de thermometer, ’s middags een temperatuur van 25 graden. Misschien ergens in de stad nog iets warmer. De hemel is blauw met witte sluierwolken.

Andersoortige wolken, zoals stapelwolkjes, ontbreken waarschijnlijk want de aangevoerde lucht is droog. Dat betekent: zeker geen neerslag. De wind uit noordoost tot oost is zwak in de ochtend, toenemend naar matig, kracht 3, in de middag. Deze eerste juni begint de weerkundige zomer en het weer gedraagt zich dienovereenkomstig.

Maandag is kortom een zomerdag met wat wind. In de avond blijft het kwik nog lang boven de 20 graden. In de nacht naar dinsdag wordt het niet kouder dan een graad of 12 in de stad.

Dinsdag is nog zo’n zonovergoten zomerdag. Er zijn sluierwolken en een enkele stapelwolk. De wind houdt het een groot deel van de dag voor gezien. Het wordt zeer warm, we verwachten een maximumtemperatuur tussen de 27 en 30 graden in Zwolle. Dit belooft de warmste dag van de week te worden.

Woensdag is het ook nog warm. De zon schijnt door dikker wordende sluierbewolking heen. In de avond ontstaat er misschien een regen- of onweersbui.

Donderdag en vrijdag zorgt een lagedrukgebiedje in onze omgeving voor meer bewolking. De kans op buien neemt toe. Een behoorlijke verkoeling treedt in.