Het weer: Tropische zomerdag

Milligerplas
Foto: Peter Denekamp

Dinsdag schijnt de zon vooral in de ochtend breeduit op Zwolle. ’s Middags schuift er langs de blauwe hemel wat middelbare en hoge bewolking. Deze behoort bij een front dat langzaam nadert uit het westen. Aan de grond is de wind zwak en later misschien even matig uit het zuiden tot zuidoosten.

Een warm windje dat de temperatuur een duw omhoog geeft. Maandag werd het dik 27 graden in de stad, dinsdag stoomt het kwik op van 15 graden ’s ochtends naar 30 graden ’s middags. Tropische hitte, die door genoemd front met buien het land uit wordt gewerkt.

Dinsdagavond gebeurt dat nog niet. Het is prima buiten, het blijft lang warm en ook droog. Kans op buien ontstaat pas in de loop van de nacht naar woensdag. Woensdagochtend is het front gearriveerd volgens de huidige berekeningen: grote kans op buien in Zwolle met mogelijk onweer. De wind draait naar het zuidwesten en de middagtemperatuur levert in tot ongeveer 25 graden.

Donderdag en vrijdag nog iets minder warm onder een combinatie van zon en wolken. Vrijdag zitten er ook buien bij, die met een aantrekkende bries uit westelijke richtingen worden aangevoerd. Voorlopig ziet het ernaar uit dat het zaterdag droog blijft in Zwolle en zondag niet. Maar waarschijnlijk moet deze weekendverwachting nog bijgesteld worden.

Foto 1
Milligerplas - Foto: Peter Denekamp
Milligerplas
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)