Opgezwolle presenteert eerste albumfilm

Foto van auteur

De Zwolse hiphopgroep Opgezwolle presenteert in poppodium Hedon de eerste albumfilm.

De film Eigen Wereld is gebaseerd op de teksten van de gelijknamige cd. De hoofdrol is voor acteur Cees Geel. De film gaat op 17 december in première, meldde het poppodium dinsdag. Volgens de band is de albumfilm een nieuw genre in de film- en televisiewereld. Geel speelt de rol van bejaardenverzorger Gerrit die een groeiende obsessie heeft voor drie demente patiënten. Dit drietal vormde in hun jongere jaren de band Opgezwolle waarvan de muziek van grote invloed op Gerrits jeugd is geweest. Naast Geel spelen onder meer acteurs Christine van Stralen (Dunya & Desi), Felix Burleson (Baantjer) en Marjan Berk (Grijpstra & De Gier) een rol. Op de soundtrack van de film staan drie nieuwe nummers.

Op de soundtrack van deze film staan 3 bijzondere nieuwe Opgezwolle nummers: De Jug (2007 remix), Eigen Wereld (Gang-remix) en 80-plussers (exclusieve bonustrack). Bij de film hoort een serie van 3 videoclips, 1 voor elk solonummer van de cd ‘Eigen Wereld’: De Jug, Gekke Gerrit en Elektrostress.

   Let op!

Kaarten voor deze unieke avond zijn ALLEEN verkrijgbaar bij Plato te Zwolle vanaf donderdag 7 december (Dus niet via de VVV of www.hedon-zwolle.nl!). Entree is €12,50 (excl. €1,- servicekosten) en de deuren gaan open om <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>20:30 uur.