Werkzaamheden aan de Spoolderbergweg en Spoolderbergbrug

Foto van auteur

Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle voert groot onderhoud uit aan Spoolderbergweg en de Spoolderbergbrug. Dit gebeurt van maandag 6 juli tot en met zaterdag 1 augustus.

Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer. Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn deze week en volgende week op de Oude Veerweg bij de brug meerdere dagen per week stremmingen voor het autoverkeer. De aannemer plaatst dan materieel.

De werkzaamheden aan de Spoolderbergweg bestaan voornamelijk uit het vervangen van het asfalt. De Spoolderbergbrug ondergaat een grondige renovatie. Dit betekent onder meer grootschalig herstel van beton en het behandelen van staal tegen weersinvloeden. Om al het werk goed uit te voeren, worden zowel het draaibare deel als het vaste brugdeel opgetild.

Tijdens de werkzaamheden krijgen bewoners van de Spoolderbergweg, Ruiterlaan en omgeving met hun auto tijdelijk toegang via de Thyssenbrug, dit is de fietsbrug naast de Spoolderbergbrug. Bewoners van de Oude Veerweg en omgeving kunnen de wijk bereiken via de Beukenallee. Vanwege de volledige stremming gelden er diverse omleidingen. Deze staan aangegeven met gele borden.

De buslijnen 100, 203 en 204 kunnen tijdens de werkzaamheden ook geen gebruik maken van de Spoolderbergweg. Deze lijnen worden omgeleid via de A28. Hierdoor vervalt de halte Het Engelse Werk voor deze lijnen. Voor lijn 100 vervalt tevens de halte IJsselbrug. Ter hoogte van de rotonde Zuiderzeestraatweg – Oostersedijk wordt een tijdelijke bushalte ingericht, zodat een overstap tussen de lijnen 100, 203 en 204 tijdens de omleiding mogelijk blijft.

De omleiding van de lijnbussen kan voor een aantal haltes gevolgen hebben voor de vertrek- en aankomsttijden. Check voor vertrek de actuele reisinformatie via 9292OV.nl.

Foto's 2
Werkzaamheden aan de Spoolderbergweg en Spoolderbergbrug - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle
Werkzaamheden aan de Spoolderbergweg en Spoolderbergbrug - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)