Freerk Wind interim directeur-bestuurder SWZ

Foto van auteur

Freerk Wind

Zwolle – Woensdag neemt Freerk Wind het stokje over van Monique Boeijen als interim directeur-bestuurder van woningcorporatie SWZ. Dit is officieel goedgekeurd door de autoriteit woningcorporaties. Freerk Wind was manager vastgoed bij SWZ.

De Raad van Commissarissen kwam tot dit besluit in samenspraak met de Ondernemingsraad en de Woonkoepel en is blij met deze tijdelijke invulling. “SWZ is een stabiele organisatie die de basis goed op orde heeft. Een interne invulling totdat de nieuwe directeur-bestuurder gevonden is, past hier goed bij”, aldus Astrid Schulting, vicevoorzitter van de raad van commissarissen en lid Remuneratiecommissie.

Freerk kijkt uit naar zijn nieuwe rol. “Monique laat een gezond SWZ achter mét ambitie. Ik wil daar vanuit mijn nieuwe rol als waarnemend directeur-bestuurder samen met alle collega’s verder aan werken.”

De procedure voor het zoeken van een nieuwe directeur-bestuurder is in gang gezet. De raad van commissarissen hoopt dat deze uiterlijk 1 januari 2021 bij SWZ start.