Het weer: Wolkendeken boordevol regen en motregen

Foto van auteur

Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag ligt Zwolle onder een grijze wolkendeken zonder einde. Die zit boordevol water, dat eruit valt als regen en motregen. Waarschijnlijk meer dan op woensdag, toen ons weerstation in Dieze-Centrum tot de avond ongeveer 3 millimeter had afgetapt. Dat is niet veel en er waren ook droge periodes.

Maar vakantieweer kun je dit niet noemen. De droge periodes zouden donderdag wel eens schaars kunnen zijn. Een schrale troost is dat de meest intensieve regen waarschijnlijk al in de vroege ochtend valt. Daarna volgt een bewolkte dag met geregeld lichte regen of motregen. Het miezert door tot in de avond. Het kwik in je thermometer wil niet verder omhoog dan 17 graden. Er is weinig tot geen wind.

Ook vrijdag is het nog nat. De overblijfselen van de voormalige tropische storm Edouard trekken hier over. Dat levert buiige regen op. Aan het eind van de middag moet Edouard voorbij zijn en neemt de kans op nattigheid eindelijk af. De avond verloopt vermoedelijk grotendeels droog. De wind steekt op en draait in de loop van de dag naar het noordwesten. Hoeveel wind we kunnen verwachten, bekijken we in het volgende weerbericht. Het gaat in elk geval niet stormen in Zwolle.

Zaterdag is er vooral rond het middaguur nog kans op een pestbuitje, maar verder is het droog met wolken en flink wat zon. Met een maximumtemperatuur van 19 graden is het wel te koel voor juli. Er staat een matige noordwestenwind.

Zondag is het droog! Bereid je mentaal alvast voor op een heel aardige dag met zon en een temperatuur in de stad van net 20 graden.