Het weer in het weekend: Rustig en meestal grijs, vooral zaterdag soms motregen

Foto van auteur

Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – In het weekend loopt de hemel boven Zwolle vol met laaghangende bewolking, grijs van kleur. De zon komt er waarschijnlijk niet aan te pas.

Af en toe kunnen er spatjes motregen uit het wolkendek vallen. Zaterdagochtend vroeg is de kans daarop iets groter. Ook aan het eind van zaterdagmiddag en in de avond heb je meer kans om in de lichte regen of motregen terecht te komen. De temperatuur ligt de hele dag ergens tussen 6 en 8 graden. Er zit weinig beweging in het kwik van de Zwolse thermometers. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten en heeft de neiging om in de loop van zaterdag af te nemen.

Dat komt doordat een hogedrukgebied niet ver weg is. Er omheen is er aanvoer van vochtige zeelucht naar onze omgeving. Zaterdagavond wordt het nevelig en de wind gaat liggen. Mocht de bewolking in de nacht naar zondag breken, dan kan het zicht gemakkelijk verder verslechteren.

Zondagochtend moet in Zwolle en omgeving rekening worden gehouden met mist. Het duurt even voordat deze is opgelost, want er staat heel weinig wind. In de ochtendmist is het 3 graden, zonder mist start de dag met ongeveer 5 graden. In de middag wordt dat hoogstens 7 graden.

Zwolle heeft zondag veel mazzel als het onder het uitgestrekte wolkendek vandaan komt. In de avond lijkt er een grotere kans op opklaringen. Als het in de nacht van zondag op maandag lukt met de opklaringen, dan daalt de temperatuur tot dichtbij het vriespunt.

Maandag is er weinig wind en waarschijnlijk is het grijs. Dinsdag en woensdag laat de wind zich duidelijker gelden vanuit het westen tot noordwesten. De mistkans en de kans op nachtvorst nemen weer af. Het is in het begin van de nieuwe week overwegend droog, de druppeltjes motregen die sporadisch vallen niet meegerekend. Donderdag valt er meer regen en neemt de wind toe. De temperatuur overdag is ongeveer 7 graden, wat iets boven het gemiddelde is voor deze fase van januari.