Het weer: Opklaringen in de middag

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is de Dag van de Weersverbetering in Zwolle. Al zou je dat ‘s morgens vroeg nog niet zeggen, want we beginnen met het vertrouwde eendelige grijs boven de stad, waaruit soms een beetje regen valt. Het plan is dat het wolkendek in de loop van de ochtend breuken gaat vertonen.

Er is rond het middaguur en ‘s middags nog kans op een enkele bui. Maar winst is dat de zon verschijnt tussen de stapelwolken. De matige wind, kracht 3, komt dan uit het noorden tot noordwesten, wat altijd een frisse hoek is. Ondanks de terugkeer van de zon komt de temperatuur niet hoger dan een graad of 17. Als troost voor een bewolkte en natte eerste vakantieweek worden we om 21.56 uur getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Ons weerstation in Dieze-Centrum heeft donderdag een etmaalhoeveelheid van bijna 20 millimeter afgetapt. Dat is 20 liter regenwater per vierkante meter. Zo’n regenhoeveelheid op één dag hoeven we de komende dagen niet meer te verwachten. Het weer knapt op.

Zaterdag kan een enkele bui boven de stad nog niet worden uitgesloten. Maar met een afwisseling van wolken, zon en niet al te veel wind vormt dit een goede start van het weekend. De dag begint frisjes: de temperatuur rond zonsopkomst is 8 graden. In de middag wordt het 19 graden.

Zondag komt er meer zon en wordt het warmer. Het kwik stijgt in de stad boven de 20 graden. Overal in Zwolle wordt het zomergevoel gereactiveerd.

Na het weekend komt het kwik ‘s middags uit op ongeveer 23 graden. Je ziet zon en wolken boven de stad en op de grond blijft het de eerste dagen droog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)