Unieke samenwerking ondernemers Creatieve Coöperatie

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Of er mooie dingen worden gemaakt aan de Grote Voort? Zeker! Ondanks dat sommige creatieve bedrijven nog in de opstartfase zitten, worden er al volop ideeën uitgewisseld.

Doordat veel disciplines aanwezig zijn, is er veel inspiratie, kennis en vakmanschap om te delen. Een mooi voorbeeld is de recente samenwerking tussen Jan (Open Klank), Freek (Youngmade) en Simone (Glasatelier Zwolle).

“Ik zocht al langer naar een manier om mijn glaswerk op een mooie manier tentoon te stellen”, vertelt Simone van Glasatelier Zwolle. “Glas komt immers het beste tot z’n recht als er licht doorheen straalt. De meeste glashouders zijn echter saai en in massaproductie gemaakt. Daarom hebben we hier aan de Grote Voort een eigen productielijn gemaakt met superstevige houten glashouders met een stoere solide uitstraling. Je ziet nu pas echt de prachtige kleuren van het glas.”

Jan vertelt: “Tijdens de ‘borrel’ in de grote hal sprak ik Simone over haar glasatelier, leuk om steeds meer CC-ondernemers te leren kennen! Tijdens het gesprekje en een kort bezoek aan haar atelier benoemde ze dat ze op zoek was naar een betere houder voor het glaswerk. In diezelfde week kwam ik op internet een gitaarstandaard tegen die me herinnerde aan die wens van Simone, en ik herkende de lasertechniek die bij Youngmade toegepast wordt. Voor Open Klank teken ik mijn instrumenten in 2D / 3D dus het was goed te doen om voor haar een kleine houder te tekenen, die bij Youngmade gemaakt zou kunnen worden. In ontwerp zoek ik altijd naar een rustige, mooie, functionele vorm. Met de digitale files heeft Simone het vervolg zelf weer opgepakt. Leuk om zo aanvullend voor elkaar bezig te zijn!”

De houten glashouders zijn gemaakt door Youngmade. “Bij Youngmade vinden wij het leuk om samen te werken met lokale ondernemers”, zegt Freek. “Op deze locatie van de Creatieve Coöperatie is er zoveel creativiteit onderling waarvan dit product een mooi voorbeeld is. Wij krijgen regelmatig de vraag of er iets op maat gemaakt kan worden met de lasersnijder. Dat doen we ook graag naast het maken van onze eigen producten. Uiteindelijk is dit glassteuntje gemaakt door een jongen van 16 die niet naar school kan en het moeilijk heeft bij een ‘reguliere’ baan. Hij is er trots op dat hij met de machine om kan gaan en hij er iets mee maakt dat verkocht gaat worden. Deze trots is waar wij als Youngmade voor inzetten.”

Wil jij ook een op maat gemaakte constructie? Bijvoorbeeld voor een tentoonstelling of expositie? Neem dan contact op met Jan (openklank@kpnmail.nl) of Free (freek@youngmade.nl) en hoor wat er allemaal mogelijk is. Lijkt een workshop glasfusing jou interessant? Neem contact op met Simone (info@glasatelierzwolle.nl).

Foto's 3
Unieke samenwerking ondernemers Creatieve Coöperatie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Unieke samenwerking ondernemers Creatieve Coöperatie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Unieke samenwerking ondernemers Creatieve Coöperatie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto