Het weer: Zon achter matglas en vrij warm

Foto van auteur

Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is de zon te zien boven Zwolle, maar hij lijkt wel achter matglas te zitten. Dat matglas wordt gevormd door middelbare bewolking. Die is de hele dag aanwezig boven de stad en de zon prikt daar met wisselend succes doorheen.

De wind is in de nacht naar donderdag van het noorden naar het zuiden gedraaid. Overdag staat er een matige zuidwestenwind, kracht 3. Er stroomt warme lucht hierheen en dat is te merken. De maximumtemperatuur midden in de stad komt onder dat versluierde zonnetje uit op 24 graden, en dat voelt zomers aan. In de avond een kleine kans op drie druppels regen.

Ook in de nacht naar vrijdag is een beetje regen mogelijk. Het kwik daalt naar ongeveer 15 graden, wat niet laag is als nachttemperatuur.

Vrijdag is er vooral in de ochtend kans op lichte buitjes. De zon laat zich zien tussen de wolken door. Dat lukt in de middag waarschijnlijk beter dan in de ochtend. Het kwik in de Zwolse thermometers stopt de stijging wanneer 23 graden is bereikt. Er wordt een dikke windkracht 3 verwacht uit richtingen rond west.

Het weekend is wisselvallig maar niet koud. Vanaf zaterdagmiddag wordt de kans op neerslag steeds groter. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag regent het. Zondag overdag is er kans op serieuze buien met onweer. Houd rekening met een beste bak regenwater.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)