Eerste oefenduel levert geen winst op voor PEC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Na bijna vijf maanden mocht PEC Zwolle zaterdagmiddag dan eindelijk weer een wedstrijd voetballen.

Op bezoek bij eerstedivisionist SC Cambuur sloten de Blauwvingers de eerste trainingsweek na het zomerreces af. Dat deden de Zwollenaren met 21 verschillende spelers, waarvan veel eigen jeugd die in de tweede helft mocht aantreden. De Leeuwarders behaalden de oefenzege: 2-0.

Na een openingsfase waarin beide ploegen lieten zien het voetballen enkel gemist te hebben maar niet verleerd te zijn, leek Pelle Clement na een kwartier spelen PEC Zwolle op voorsprong te zetten. De middenvelder kon alleen op doelman Pieter Bos af, omspeelde deze maar werd naar de grond gewerkt. Arbiter Siemen Mulder ontging het voorval klaarblijkelijk, want waar iedereen aan een strafschop dacht wuifde Mulder het voorval weg.

Het was uiteindelijk Robert Mühren die het eerste doelpunt noteerde. De aanvaller kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten in het centrum van het Zwolse strafschopgebied en passeerde Mike Hauptmeijer met een laag schot in de hoek: 1-0. Zwolle probeerde in het restant van de eerste helft de stand nog recht te trekken, maar slaagde hier niet in. Wederom kregen de Zwollenaren tien minuten voor rust geen strafschop. Ditmaal werd Sai van Wermeskerken hardhandig naar de grond gewerkt, al kon over dit voorval in tegenstelling tot de eerdere situatie met Clement nog gediscussieerd worden.

Beide ploegen wisselden tienmaal aan het begin van de tweede helft. Bij PEC Zwolle kwamen er vooral veel jongelingen in het veld. Zo wilde de technische staf onder anderen Rav van den Berg, Gabi Caschili, Eliano Reijnders en Thomas van den Belt wel eens aan het werk zien. Van den Berg vormde samen met Van den Belt het piepjonge centrum, terwijl Reijnders het als linksback mocht proberen. Hauptmeijer werd niet vervangen door collega’s Michael Zetterer of Xavier Mous. Het meer ervaren Cambuur pinde de Blauwvingers direct vast op eigen helft. Ragnar Oratmangoen vond Hauptmeijer op zijn weg en mikte even later net naast, terwijl Giovanni Korte wél tot scoren wist te komen.

Ook PEC Zwolle kreeg kansen op doelpunten. Mike van Duinen stuitte tot tweemaal toe op Bos en schoot ook eenmaal over. Destan Bajselmani dacht Reza Ghoochannejhad te bedienen. De spits stond klaar om af te drukken, maar een uitgestoken been van Kellian van der Kaap voorkwam dat Ghoochannejhad kon scoren. Op dat moment stond er andermaal een nieuw en jong gezicht binnen de lijnen bij PEC Zwolle. Ditmaal mocht Samir Lagsir de technische staf zijn kwaliteiten tonen. Scoren deden beide ploegen niet meer, waardoor na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond.

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)