Theater Gnaffel krijgt geen subsidie van Fonds Podiumkunsten

Foto van auteur

Theatervoorstelling ‘Gandhi’ van Gnaffel
Foto: Erik Franssen

Zwolle – Het Fonds Podiumkunsten heeft haar besluiten over de toekenning van de meerjarige subsidies 2021 – 2024 bekendgemaakt.

De aanvraag van Theater Gnaffel is niet gehonoreerd. Het Fonds Podiumkunsten zal de subsidie aan Gnaffel stoppen per 1 januari 2021. Dit maakte Theater Gnaffel maandag in een persbericht bekend. Theater Gnaffel heeft de afgelopen twintig jaar bijzondere voorstellingen kunnen maken met subsidies van de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en het Fonds Podiumkunsten.

Gnaffel maakt voorstellingen voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar en hun familie. Dat doen ze in theaters, op scholen, op festivals en in concertzalen. De voorstellingen zijn geïnspireerd en gebaseerd op de belevingswereld van kinderen: in verwondering over het leven, nieuwsgierig, nog onbevangen en tegelijkertijd aan het zoeken naar hun eigen plek in het leven.

In het persbericht dat Theater Gnaffel maandag uitgaf, verklaren ze dat ze zich de komende tijd zullen beraden op de toekomst.

Na 33 jaar te hebben bestaan, maakt Gnaffel dit najaar hun 60e voorstelling. In elk geval wordt ‘VAN MIJ’ (september 2020 – januari 2021) nog gespeeld en ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ (februari – mei 2021).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)