FNV sleept betere afvloeiingsregeling bij Wehkamp binnen

Foto van auteur

Zwolle – De acties die werknemers van Wehkamp in de afgelopen twee weken voerden, zijn beëindigd. Maandagavond gingen de actievoerders akkoord met het eindresultaat dat de vakbond FNV uit heeft onderhandeld met Wehkamp.

De ontslagvergoeding van 2020 is voor het personeel van Wehkamp verbeterd met een aanvulling per dienstjaar. Het eindresultaat dat de vakbond heeft bereikt, betekent een verbetering van 40 tot maximaal 150 procent in vergelijking met het eindbod van Wehkamp, zo maakte de FNV maandagavond op haar website bekend.

FNV-bestuurder en onderhandelaar Mari Martens: “Elf dagen hebben de stakers eensgezind het werk neergelegd. De allereerste staking ooit bij Wehkamp. Staken vergt moed, want je legt je werk neer en je staat opeens buiten de poort. Door hun volharding ligt er een nu een mooi resultaat. Het blijkt weer eens dat staken loont.”

Aanleiding voor de FNV-acties was een sociaal plan van Wehkamp voor 52 medewerkers die hun werk kwijtraken door sluiting van het distributiecentrum in Maurik en een reorganisatie in Zwolle die dertig banen kost. De FNV wilde een veel betere afvloeiingsregeling dan Wehkamp aanvankelijk aanbood.

Wehkamp maakte bekend dat ze in het afgelopen boekjaar 50 procent meer winst heeft geboekt. De winst steeg naar 24 miljoen euro.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)