Het weer: Veel zon, opwarming begint

Foto van auteur

Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag start Zwolle ‘s morgens fris: een temperatuur van ongeveer 13 graden. Maar dat duurt niet lang. De zon komt om zes uur op en begint meteen met de opwarming van de stad.

De zwakke tot matige zuidwestenwind helpt een handje mee, door aanvoer van warme lucht uit Frankrijk. In de middag resulteert dat in een temperatuur van bijna 30 graden. In beschutte Zwolse achtertuinen die vol in de zon liggen, zal de tropische grens van 30 graden wel gehaald worden. Boven die achtertuinen is de lucht blauw, met zo weinig wolken dat regen een onmogelijkheid is.

Regen is tot en met het weekend uitgesloten, volgens vrijwel alle weermodellen. En bewolking is al die dagen een zeldzaam verschijnsel aan de hemel. Onder een blauwe lucht wordt het elke dag warmer dan de vorige dag. Beter gezegd: heter dan de vorige dag. En de nachten worden steeds minder koel.

Donderdag draait de wind naar zuidoost tot oost en het warmtekanon gaat aan. We verwachten van donderdag tot en met zaterdag maximumtemperaturen in Zwolle tussen 30 en 35 graden. Zaterdag wordt de heetste dag.

Zondag draait de wind naar het noordoosten tot noorden, wat lagere temperaturen teweegbrengt. Maar van drastische afkoeling is in de regio Zwolle geen sprake, volgens de huidige inzichten. De middagtemperatuur stijgt gewoon boven de 25 graden uit, waarschijnlijk ruim erboven.

Op de dagen na het weekend lijkt de wind naar het oosten te kantelen, zodat de tropische zomerhitte terugkeert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)