Politie zoekt getuigen explosie omgeving Puntmos

Foto van auteur

Foto: Politie Nederland

Zwolle – In de nacht van vrijdag 11 september op zaterdag 12 september werd de Zwolse politie gealarmeerd vanwege een explosie bij een woning aan de Puntmos. Hierbij raakte een vrouw in de woning gewond. De politie zoekt getuigen.

De politie werd kort na middernacht gealarmeerd over de explosie. De woning aan de Puntmos bleek forse zichtbare schade te hebben aan de voordeur. Eerste onderzoeksresultaten sluiten het gebruik van zwaar vuurwerk niet uit. De bewoonster was in de gang achter de voordeur toen het projectiel afging.

Zij raakte hierdoor zwaar gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning zijn ook andere zaken beschadigd geraakt. Behoudens enorm te zijn geschrokken zijn de overige gezinsleden niet gewond geraakt.

De politie heeft kort na aankomst in de omgeving gezocht en heeft met omwonenden gesproken. Ook werd onderzoek verricht in de woning. Uit de eerste bevindingen met getuigen is gebleken dat er kort voor, tijdens of na het incident een aantal mensen wegliep of rende. Hierbij werd hardop gelachen. Het vermoeden bestaat dat dit een groepje jongeren was, aldus getuigen.

De politie onderzoekt ook het bestaan van eventuele actuele conflicten met de bewoners en derden als eventueel motief voor deze laffe daad. Er wordt dan ook uitgegaan van het opzettelijk teweegbrengen van een ontploffing door een of meer nog onbekende daders. De recherche onderzoekt de zaak grondig maar doet gelijktijdig ook de oproep aan verantwoordelijken zich te melden bij de politie.

De politie roept getuigen op die ze nog niet hebben gesproken. Hebt u iets gezien of gehoord in de betreffende nacht rond 0.25 uur, of weet u meer over wie voor deze verantwoordelijk is? Belt u dan met de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meldt Misdaad Anoniem 0800-7000.

De recherche is naast getuigen ook op zoek naar camerabeelden in de omgeving van de Puntmos. Hebt u een camera in of aan de woning, een deurbel met camera of een dashcam in de auto? Neemt u dan contact op met de politie op het eerder genoemde telefoonnummer. Deze beelden kunnen van groot belang zijn bij het oplossen van dit misdrijf.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)