VVD wil WMO-alternatief voor nieuwe aanbesteding

Foto van auteur

De aanbesteding voor de WMO moet in Zwolle opnieuw gedaan worden vanwege kleine juridische “foutjes” in het aanbestedingsstuk. Opnieuw aanbesteden lijkt de VVD-Zwolle niet zinvol. Prijzen – maar ook andere inhoudelijke zaken – van de aanbieders zijn inmiddels nagenoeg bekend in de markt.

De VVD is voor marktwerking. Van marktwerking op financieel gebied kan met een nieuwe WMO aanbesteding nauwelijks nog sprake zijn. De VVD is om die reden groot voorstander van het verleggen van het uitgangspunt in de marktwerking mbt de WMO namelijk naar die van kwaliteit van zorg. Een belangrijke rol speelt hierbij ook dat de VVD de onrust die er toch heerst onder de zorgvragers – velen willen hun huidige hulp kunnen houden – serieus neemt.

De VVD gaat het College voorstellen over te stappen naar het z.g. Zeeuwse Model.

In Zeeland heeft namelijk alleen aanbesteding van een raamcontract plaats gehad. Op grond daarvan bleek welke aanbieders aan de kwalitatieve besteksvoorwaarden voldoen.

Al de aanbieders die voldoen mogen zorg leveren. De zorgvragers mogen kiezen van wie ze de zorg willen ontvangen. Zo ontkomt Zeeland aan alle WMO-paniek en laat de thuiszorginstellingen concurreren op kwaliteit.

De prijs die voor bepaalde zorgpakketten door de 13 samenwerkende gemeenten in Zeeland is vastgesteld ligt iets boven de prijzen die in Zwolle door het College zijn vastgesteld. Wat de VVD-Zwolle betreft heeft dat niet te maken met de uitgeschakelde financiële concurrentie maar doordat de Zeeuwse procedure minder overheidsbemoeienis vraagt.

Nieuwsbrief VVD Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)